Λίγες ημέρες πριν οι καλλιεργητές πατάτας ξεκίνησαν δειλά τις πρώτες εργασίες σποράς, όμως οι βροχές των τελευταίων ημερών σταμάτησαν τις δραστηριότητες τους.

Η αστάθεια του προηγούμενου διαστήματος δεν επέτρεψε στους καλλιεργητές να ξεκινήσουν όποια εργασία προετοιμασίας σποράς των χωραφιών τους. Άλλωστε μόλις λίγες ημέρες πριν η περιοχή ήταν καλυμμένη από χιόνι και η θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Έτσι μόλις οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, έστω και για λίγο, οι παραγωγοί ξεκίνησαν την προετοιμασία της σποράς και κάποιοι κατάφεραν να κάνουν αρχή. Το νέο κύμα κακοκαιρίας όμως στην αρχή της εβδομάδας μάλλον θα προκαλέσει μεγαλύτερη καθυστέρηση από αυτή που αρκετοί υπολογίζουν αφού οι νέες βροχοπτώσεις επιβάρυναν ακόμα περισσότερο το έδαφος.

Πλέον η διαδικασία σποράς θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο και κάποιοι έχουν ήδη μιλήσει για προβλήματα στην περίπτωση που δεν ξεκινήσει η σπορά τουλάχιστον στις αρχές του ερχόμενου μήνα.

   Το θετικό είναι πως έχουν ενισχυθεί τα αποθέματα νερού στην λίμνη των Λευκογείων. Όπως είναι γνωστό η τεχνητή λίμνη των Λευκογείων, τροφοδοτεί με νερό το αρδευτικό δίκτυο στα αγροκτήματα των κοινοτήτων του λεκανοπεδίου του Κάτω Νευροκοπίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.