Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου, στα Λιμενάρια Θάσου, από τον τοπικό σύλλογο γυναικών, εκδήλωση αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα της μητέρας.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ, Βασίλης Βασιλούδης, ο οποίος απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό, ενώ την παρουσίαση έκανε η δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του συλλόγου, Μαρία Σαλταρη.

Η Αργυρώ Παπαλάσκαρη, επίσης, διεύθυνε τη νέα μικτή χορωδία του Δήμου Θάσου, ενώ την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η μουσικός, Πελαγία Αναγνωστάκη, η οποία έχει την ικανότητα να «γεφυρώνει» τις μικρές και τις μεγάλες ηλικίες σε ένα αρμονικό σύνολο μουσικών ήχων.

Λόγο για την ελληνίδα μάνα εκφώνησε η ποιήτρια-πεζογράφος, Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδου, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους τα παιδιά του παιδικού χορευτικού τμήματος του συλλόγου «Το Κάστρο», υπό τη σωστή καθοδήγηση και το άγρυπνο μάτι της δασκάλας τους, γυμνάστριας, Λιάνας Πολυτίμης.

Ακούστηκαν σπάνια τραγούδια για την μητέρα από τη νεοσύστατη χορωδία Καλυβίων Αγίου Γεωργίου, υπό την καθοδήγηση της αοιδού, Ελένης Σταματίου. Ο δυναμικός σύλλογος γυναικών Λιμεναρίων, υπό την καθοδήγηση της προέδρου, Μαρίας Χατζηπαναγιώτου, μοίρασε στους παρευρισκόμενους και στους συντελεστές της εκδήλωσης λουλούδια, ενώ πλούσια εδέσματα προσφέρθηκαν από τα υπόλοιπα μέλη.

Η εκδήλωση ήταν μία κατάθεση ψυχής, που αγκάλιασε με όμορφο τρόπο όλους τους συντελεστές που μετείχαν κάτω από ένα ουρανό καθαρό ελληνικό και ένα ήλιο που έμπαινε ίσα στις καρδιές των ανθρώπων. Το πιο παρήγορο είναι, ότι στη Θάσο φαίνεται, πλέον, ότι αλλάζουν τα πράγματα μιας και τα νέα παιδιά πλησιάζουν από νωρίς στη μουσική, στο χορό και στην κάθε εκδήλωση πολιτισμού, που μας φέρνει πιο κοντά και μας ενώνει.

Συγχαρητήρια στη νέα γενιά και στις μάνες, που από νωρίς μπολιάζουν τα παιδιά τους με τις καλές τέχνες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.