Ο ορισμός των θεματικών αντιπεριφερειαρχών είναι ζήτημα το οποίο αποφασίζει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης κάθε φορά με διάρκεια της θητείας του καθενός τα δυόμιση χρόνια. Αυτό, όμως, μπορεί να διαφοροποιηθεί αν και πάλι ο Περιφερειάρχης  ζητήσει την παραίτηση ενός ή και όλων  προκειμένου να ορίσει άλλους.

Στη δική μας περιφέρεια αυτή τη φορά υπήρχε μια ιδιαιτερότητα  της εκλογής νέου Περιφερειάρχη, μετά το θάνατο του αείμνηστου Γιώργου Παυλίδη. Οι εκλογές, όσο κλειστές κι αν είναι, όσο κι αν αποτελεί ενδοπαραταξιακό ζήτημα δημιουργούνται νέες τάσεις, προτιμήσεις, αντιπαραθέσεις και τα πράγματα πολλές φορές οξύνονται. Από την ίδια την παράταξη στην εκλογή του νέου Περιφερειάρχη, του Χρήστου Μέτιου, υπήρχαν προτιμήσεις, αφού αρχικά όλοι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες είχαν θέσει υποψηφιότητα. Κάποιοι στην πορεία συνειδητοποίησαν ότι τα «κουκιά δεν βγαίνουν», ίσως να πήραν και εντολές από το κόμμα τους και υποχώρησαν. Κάποιοι, όμως, επέμειναν μέχρι το τέλος και ως εκ τούτου είχαν κοντά τους τους υποστηρικτές τους. Αυτό έφερε μια σημαντική διάσπαση στην πλειοψηφούσα παράταξη του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος δεν έδειξε και ιδιαίτερη διάθεση να τους φέρει όλους κοντά και να ξεχάσουν τις διαφωνίες των εκλογών. Ακόμη κι αν έγινε αυτό σε προσωπικό επίπεδο, στην πράξη έδειξε ότι θέλει να συνεργαστεί μόνο μ’ αυτούς, οι οποίοι τον υποστήριξαν στην εκλογή για να γίνει Περιφερειάρχης. Ο Μιχάλης Αμοιρίδης από την Ξάνθη, είναι γνωστό ότι είναι της ομάδας του Κώστα Ζαγναφέρη και διετέλεσε για 2,5 χρόνια θεματικός Αντιπεριφερειάρχης. Νομίζουμε σκόπιμα τον έθεσε εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού προκειμένου να τεθεί κάτω από την εποπτεία του Κώστα Αντωνιάδη, στον οποίο ανέθεσε την αντιπεριφέρεια τουρισμού. Μετά απ’ αυτά  θεωρούμε λογικό το ότι παραιτήθηκε κάνοντας κι έναν συνοπτικό απολογισμό του έργου του. Θέλουμε να του πούμε ότι κανείς δεν είναι μόνιμο σ’ αυτές τις θέσεις.

Γιώργος Γανίτης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.