Η εκλογική διαδικασία της Κυριακής που πέρασε ολοκληρώθηκε και στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, χωρίς απρόοπτα ή προβλήματα. Μάλιστα όπως θυμούνται οι παλαιότεροι ήταν από τις πιο «ήσυχες» εκλογές που έχουν ζήσει.

Το κλίμα σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε εκλογές στην ακριτική περιοχή με εξαίρεση το γεγονός πως υπήρχε περισσότερος κόσμος στα χωριά. Σίγουρα ήταν μια ευκαιρία πέραν όλων των άλλων να βρεθούν πολλοί στις ιδιαίτερες τους πατρίδες. Όμως έγιναν και εκλογές, ακόμα και αν δεν τις θύμιζε το κλίμα. Οι πολίτες άλλαξαν την κυβέρνηση της χώρας και μαζί με αυτή την αλλαγή ήρθαν και μερικά ακόμα στοιχεία άξια λόγου και αναφοράς. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει η μεγάλη ανατροπή που πέτυχε στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο νεοεκλεγείς βουλευτής πλέον Κωνσταντίνος  Μπλούχος, ο οποίος κατάφερε να κερδίζει την πρωτιά σε έναν Δήμο που μέχρι πρότινος θεωρούνταν και για πολλούς ήταν, «προνομιακό» πεδίο για τον συνυποψήφιο και πρώην βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη. Μάλιστα η άνοδος του ποσοστού Μπλούχου στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση είναι θεαματική σε σύγκριση με αυτό των προηγούμενων Εθνικών εκλογών στις οποίες και τότε είχε συμμετάσχει, όταν είχε βρεθεί στην δεύτερη θέση.

Από μια «πρώτη ανάγνωση» ο Δημήτρης Κυριαζίδης δεν φαίνεται να χάνει μεγάλο κομμάτι από την δύναμη του, αν και σε απόλυτους αριθμούς έχουν μειωθεί οι σταυροί που είχε πάρει την προηγούμενη φορά. Αυτό όμως που «στοίχησε» στον πρώην βουλευτή είναι το γεγονός πως προφανώς δεν κατάφερε να κερδίσει κανέναν άλλον ψηφοφόρο, πέραν αυτών που τον στήριξαν και στις προηγούμενες εκλογικές του μάχες. Σίγουρα ο Κώστας Μπλούχος είχε μεγαλύτερη απήχηση στους υπόλοιπους ψηφοφόρους του κόμματος οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές προτίμησαν κάποιον άλλον υποψήφιο πέραν των δύο βασικών διεκδικητών της βουλευτικής έδρας του νομού που θα κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία.

Αναφορικά με την επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα κατάφερε να κρατήσει μεγάλο κομμάτι της εκλογικής του δύναμης στον ακριτικό Δήμο Κάτω Νευροκοπίου. Επτά ποσοστιαίες μονάδες ήταν η «απώλεια» που υπέστη σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και σίγουρα δεν πρόκειται για «πανωλεθρία». Βέβαια αυτό που άλλαξε ήταν και εδώ η προτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

Χρόνια τώρα, πολλοί, κυρίως κυβερνητικοί  βουλευτές της Δράμας, θεωρούν τους εαυτούς τους «δραμάρχες» κι ενεργούν με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, ως «αυτοκράτορες». Κι αυτό τελικά αποβαίνει σε βάρος τους. Ελπίζουμε ότι ο γιατρός δεν θα κάνει τα ίδια λάθη και θα δουλέψει άοκνα για τον τόπο μας.

Εξάλλου, ο πρώην Έπαρχος Κ. Νευροκοπίου και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, απογοητευμένος από τις εκλογικές διαδικασίες που ίσχυσαν στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) το οποίο υπηρέτησε από την ίδρυσή του και στο οποίο ήταν υποψήφιος και στις εκλογές της 7 Ιουλίου 2019, με ανοικτή επιστολή του στην Φώφη Γεννηματά,  δήλωσε την παραίτησή του από μέλος του κόμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.