Οι αναπληρωτές καθηγητές που υπηρετούν σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας απέστειλαν το ακόλουθο ευχαριστήριο δελτίο Τύπου, στο οποίο επαινούν την κοινωνική ευαισθησία των ναυτιλιακών εταιρειών Α.Ν.Ε.Θ. και «Φιλιάγκος». Το δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Ως αναπληρωτές που υπηρετούμε στη Θάσο, όπως και σε άλλα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, θεωρούμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τις ναυτιλιακές εταιρείες Α.Ν.Ε.Θ. και ΦΙΛΙΑΓΚΟΣ, για το έμπρακτο ενδιαφέρον που έδειξαν και για τον τρόπο που μας στήριξαν μέσα σε δύσκολες συνθήκες στις καθημερινές μας μετακινήσεις. Θεωρούμε ότι αυτές οι κινήσεις αποδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία τόσο της διοίκησης, όσο και των εργαζόμενων αυτών των εταιριών. Η προσφορά τους μας διευκόλυνε στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε κι εμείς τον καλύτερό μας εαυτό στα σχολεία, σε δύσκολες συγκυρίες για την εκπαίδευση στη χώρα. Πιστεύουμε ότι τέτοιες κινήσεις χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία και ισχυροποιούν το κοινωνικό προφίλ των εταιριών. Η μόνη βελτίωση που μπορούμε να προτείνουμε, θα ήταν να επεκταθεί η προσφορά τους και στους εκπαιδευτικούς που διαμένουν στο νησί της Θάσου και χρήζουν, ορισμένες φορές, μετακίνησης με το αμάξι τους από και προς τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Οι συνάδελφοι αυτοί, που συνήθως έρχονται από μακριά, δεν είναι πολλοί, που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος της έκπτωσης δεν θα επιβάρυνε σημαντικά την εταιρεία.

Ωστόσο, η διευκόλυνση των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών θα έπρεπε να είναι υποχρέωση και μέριμνα του κράτους, των αρμόδιων Υπουργείων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δυστυχώς, σε περιόδους κρίσης, η εκπαίδευση δεν αποτελεί προτεραιότητα και ο ρόλος του κράτους βαραίνει μόνο όσους έχουν την απαραίτητη ευαισθησία.

Τέλος, ευχαριστούμε και τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Καβάλας (Κοινοπραξία) για τις μετακινήσεις μας και την επαφή, παρόλο που δεν μπόρεσε να μας στηρίξει, όπως οι άλλες εταιρίες. Ελπίζουμε τη νέα χρονιά να μιμηθεί τους ανταγωνιστές της. Σε κάθε περίπτωση, κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Για όλους είναι δύσκολα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here