Οι ξενοδόχοι της Δράμας: Ανεβάζουν τον πήχη στον τουρισμό

0
85

Η πόλη της Δράμας έγινε επίκεντρο δράσεων που αφορούν στον τουρισμό τις προηγούμενες ημέρες, με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και της Ένωσης ξενοδόχων. Πρόκειται για την διημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση ξενοδόχων και για το φεστιβάλ τοπικής γαστρονομίας. Σχετικά με την διημερίδα για τον τουρισμό, που διεξήχθη στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2023, συζητήθηκε η στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Δράμας, με έμφαση στην συνεργασία μεταξύ των τοπικών φορέων.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, 2023, πραγματοποιήθηκε η διημερίδα που διοργανώθηκε από την Ένωση ξενοδόχων Δράμας, που ανέδειξε τον τουρισμό ως κινητήριο δύναμη για την τοπική ανάπτυξη, μέσα από διαλέξεις, συζητήσεις και ανταλλαγή ιδεών. Στο πλαίσιο της διημερίδας παρουσιάστηκαν οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρει ο τουρισμός στην Δράμα, καθώς και οι στρατηγικές για την προώθηση του προορισμού.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ομιλητές από διάφορους τομείς του τουρισμού και της ανάπτυξης. Είχαμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε να μιλούν για την ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού, την σημασία της συνεργασίας, καθώς και για τον ρόλο της αυτοδιοίκησης στην προβολή του τόπου. Σε μία εποχή, που η εξωστρέφεια και η συνεργασία αποτελούν τον πυρήνα της επιτυχημένης ανάπτυξης, η διημερίδα αυτή αναδείχθηκε ως πλατφόρμα για την δημιουργία γέφυρας μεταξύ διαφόρων φορέων και επιχειρήσεων, προς όφελος του τουρισμού και της τοπικής ανάπτυξης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Υποδράσης «Συνεργασία μεταξύ μικρών επιχειρήσεων, για διοργάνωση κοινών μεθόδων εργασίας και την κοινή χρήση εγκαταστάσεων και πόρων, καθώς και για την ανάπτυξη ή/και την εμπορία τουριστικών υπηρεσιών, που συνδέονται με τον αγροτουρισμό», του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Νομού Δράμας. Στην διημερίδα παρευρέθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, της αυτοδιοίκησης και φορέων, κάνοντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της συζήτησης για τον τουρισμό και την ανάπτυξη στην περιοχή μας. Η συμμετοχή όλων αντανακλά το ενδιαφέρον τους για τα θέματα αυτά. Η διημερίδα αποτελεί μόνο την αρχή. Περιμένουμε, με ανυπομονησία, να συνεχίσουμε την συνεργασία και τον διάλογο.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες, τους ομιλητές και την τοπική κοινότητα, για τη στήριξή τους σε αυτή την σημαντική προσπάθεια».

Η Έλενα Ράπτη στο φεστιβάλ γαστρονομίας Δράμας

Επίσης, η υφυπουργός τουρισμού, Έλενα Ράπτη, παραβρέθηκε στο 2ο γαστρονομικό φεστιβάλ Δράμας. Όπως αναφέρει η τοπική Ένωση ξενοδόχων: «Σε μία πολύωρη συνεργασία μαζί της, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να παρουσιάσουμε την Δράμα και τις δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη και ειδικότερα στον άξονα των ειδικών μορφών τουρισμού. Η υφυπουργός, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανο Γεωργιάδη, τον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων, Άγγελο Καλλία και τον πρόεδρο των επισιτιστών, Άγγελο Τοπαλίδη, επισκέφτηκε όλους τους εκθέτες στο φεστιβάλ, δοκίμασε τα δραμινά προϊόντα, αντάλλαξε απόψεις και συζήτησε μαζί τους, για την αναπτυξιακή πορεία της γαστρονομίας και του τουρισμού στην περιοχή. Στον χαιρετισμό της, αφού συνεχάρη το Επιμελητήριο Δράμας, την Ένωση ξενοδόχων και τον σύλλογο επισιτιστών για την διοργάνωση, αλλά και για τον χαρακτήρα αλληλεγγύης που δόθηκε στο φεστιβάλ, με σκοπό την βοήθεια των πληγέντων στην Θεσσαλία και τον Έβρο, ανέφερε το πόσο σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τον τοπικό χαρακτήρα και εμπλουτίζουν το τουριστικό προϊόν του κάθε τόπου. Αναφέρθηκε, ακόμα, στην περαιτέρω ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού και την σύνδεση του πρωτογενή τομέα, με τον τουρισμό που μπορεί να δώσουν ουσιαστικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες. Το Υπουργείο εργάζεται έντονα και προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου και την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, με την συμμετοχή περιοχών όπως η Δράμα. Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ευχαρίστησαν την υφυπουργό για την υποστήριξη, παρέθεσαν γεύμα γευσιγνωσίας, με συνταγές από δραμινά προϊόντα και κρασιά, όπως και σε μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων δημοσιογράφων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού και της γαστρονομικής ταυτότητας, με στόχο την προβολή της περιοχής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.