Πριν η αγαπητή βουλευτής Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου και οι «σύντροφοι» της αναλάβουν να αποκαταστήσουν το (σοβαρό) έλλειμμα δημοκρατικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα, για το οποίο ευθύνεται, όπως αναφέρει σε άρθρο της, το σημερινό κυβερνητικό δίπολο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ας κοιτάξουν να λύσουν το πρόβλημα που υπάρχει στο νεοσύστατο πολιτικό φορέα του «Κινήματος Αλλαγής».

Διότι, τα «μηνύματα» για τη λειτουργία του νέου φορέα, που φιλοδοξεί να συσπειρώσει, πάλι, το χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, δεν είναι ευχάριστα. Σ’ αυτή την πολιτική συμμαχία, το «Κίνημα Αλλαγής», δεν φαίνεται να υπάρχουν ισοτιμία και συνεννόηση, στοιχεία που είναι απαραίτητα για μία συνεργασία.

Το Πα.Σο.Κ. άλλαξε ονομασία (Κίνημα Αλλαγής), πρόεδρο, στελέχη, άλλαξε και τον «χαρακτήρα» του; Θα μας επιτρέψετε να διατηρούμε μία μεγάλη επιφύλαξη γι’ αυτό. Οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου και των περιφερειακών οργάνων του «Κινήματος Αλλαγής», δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως ήταν η επιτομή της υγιούς δημοκρατίας. Το σχολίασαν στελέχη του «Κινήματος Αλλαγής», δεν είναι δική μας διαπίστωση.

Είναι ανησυχητικό ένας φορέας που δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως στο εσωτερικό του, να ζητάει τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών, όσο πιο γρήγορα γίνεται, για να αποκατασταθεί το έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα. Πως μπορεί ένας τέτοιος φορέας, που βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο ακόμα και έχει αβέβαιη προοπτική, να βρεθεί (θεωρητικά) στη θέση του επόμενου «κυβερνήτη», ή κυβερνητικού εταίρου, της χώρας;

Θεωρούμε ότι βιάζονται στο «Κίνημα Αλλαγής» να αποκτήσουν, πάλι, την εξουσία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κι άλλους πειραματισμούς σε πολιτικό επίπεδο.

Η βιασύνη φέρνει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για το «Κίνημα Αλλαγής», αλλά κυρίως για τη χώρα, που δεν αντέχει να κάνει νέα βήματα προς τα πίσω. Μάλλον την Χαρά Κεφαλίδου και τους «συντρόφους» της, δεν προβληματίζουν τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητας των πολιτικών προσώπων και κομμάτων, τα οποία δεν οφείλονται στη γενική απαξίωση του πολιτικού συστήματος, αλλά στη βαθύτατη απογοήτευση των πολιτών για τους εκπροσώπους του στο Κοινοβούλιο. Εκτός από έλλειμμα δημοκρατίας, υπάρχει και έλλειμμα εμπιστοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here