Η περίοδος που διανύουμε, είναι περίοδος των ευχών! Το 2021 πλησιάζει στο τέλος και σε μερικές ώρες θα «ανατείλει» το έτος 2022. Με την ευχή (και την προσδοκία) να είναι καλύτερο από το προηγούμενο έτος. Στο τελευταίο άρθρο για το 2021, θέλουμε να αναφερθούμε στην κρίση που διέρχεται, όχι για πρώτη φορά, η ομάδα ποδοσφαίρου της «Δόξας» Δράμας και γενικότερα ο Γυμναστικός Σύλλογος «Δόξα».

Η φράση που ταιριάζει στην κατάσταση που επικρατεί είναι: «όπου φτώχεια και γκρίνια»! Την παραμονή των Χριστουγέννων παραιτήθηκαν τα μέλη της διοικούσας επιτροπής της ομάδας ποδοσφαίρου κάνοντας μία αιχμηρή ανακοίνωση, η οποία αντικατοπτρίζει το άσχημο κλίμα στον σύλλογο. Προηγήθηκε η παραίτηση του προέδρου και των υπόλοιπων μελών του Γυμναστικού Συλλόγου «Δόξα». Δηλαδή, μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, ο Ερασιτέχνης και η ομάδα ποδοσφαίρου έμειναν χωρίς «διοικητική καθοδήγηση» στην πιο κρίσιμη καμπή!

Έπειτα από την απόφαση της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, σωστή, ή λανθασμένη, δεν είναι του παρόντος να σχολιάσουμε, αλλά επιβεβλημένη, έπρεπε να γίνει συστράτευση όλων όσοι δηλώνουν ότι αγαπούν τον σύλλογο. Από την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα παραιτηθέντα μέλη της διοικούσας επιτροπής, είναι φανερό πως δεν υπάρχει ομόνοια και ενότητα. Τα στοιχεία αυτά, κατά την άποψη μας, είναι όχι απαραίτητα, αλλά αναγκαία για να βρεθεί η λύση. Διότι, η ενότητα και η ομόνοια, θα φέρουν το τρίτο απαραίτητο στοιχείο, που είναι η ηρεμία.

Η ηρεμία είναι σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση των κρίσεων. Την ομόνοια, την ενότητα και την ηρεμία εξασφαλίζουν οι διοικητικοί ηγέτες. Πως θα επικρατήσει η ενότητα, η ομόνοια και η ηρεμία, όταν ο «καπετάνιος» εγκαταλείπει το «σκάφος»; Στο ήδη φορτισμένο κλίμα, λοιπόν, προστέθηκαν και οι μαζικές παραιτήσεις των διοικητικών παραγόντων, που έφεραν την ιστορική «Δόξα» κοντά στο αδιέξοδο!

Στις 29 Δεκεμβρίου 2021, χθες αν δεν κάνουμε λάθος, θα γινόταν η ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στον Γ.Σ. «Δόξα». Το νέο διοικητικό συμβούλιο, πρωτίστως, πρέπει να φέρει στον σύλλογο την ηρεμία, την ενότητα και την ομόνοια. Τα υπόλοιπα, όπως η αγωνιστική ανάκαμψη, θα έρθουν με τις λογικές αποφάσεις και κινήσεις. Πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά οι εμπλεκόμενοι με τα διοικητικά πράγματα της «Δόξας» και οποιουδήποτε αθλητικού σωματείου, ότι κάθε κρίση στο ανώτερο επίπεδο έχει αντίκτυπο και στο αγωνιστικό κομμάτι. Είμαστε βέβαιοι πως, αν δεν υπήρχε η διοικητική αναστάτωση, η πορεία της «Δόξας» στο πρωτάθλημα θα ήταν καλύτερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.