Την τακτική τους γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι φυσικοθεραπευτές της Καβάλας, ενώ έκοψαν και τη βασιλόπιτα στο ξενοδοχείο «Ωκεανίς».

Στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης έγινε συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ο διευθυντής Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Καβάλας, Αλέξανδρος Λούκος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφών Κροκίδης και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Πέτρος Λυμπερίδης. Το φλουρί κέρδισε η Φωτεινή Σαββαΐδου.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε διεξοδική συζήτηση για το καυτό θέμα της φορολογίας και της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και για διάφορες επιστημονικές δραστηριότητες που σχεδιάζει να διοργανώσει ο σύλλογος. Επίσης, τα μέλη συμφώνησαν να συνεισφέρουν εθελοντικά στο έργο του Κοινωνικού Φαρμακείου-Ιατρείου Καβάλας, με την παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας.

Αρκετή συζήτηση έγινε για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων αντιποίησης του επαγγέλματος στο Νομό Καβάλας. Ο σύλλογος επιδιώκει να ενημερώσει τους πολίτες, ότι το φαινόμενο παροχής «θεραπευτικών» υπηρεσιών από άτομα που «δηλώνουν» φυσικοθεραπευτές, είναι αντιποίηση του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή και εκτός από παράνομο, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, αναφερόμενος στο πρόβλημα, είπε τα εξής:

«Μόνο πιστοποιημένοι φυσικοθεραπευτές – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών έχουν το νόμιμο δικαίωμα, την επιστημονική κατάρτιση, την ικανότητα και την ευαισθησία, να αντιμετωπίσουν υπεύθυνα το πρόβλημα αυτό.

Οι πολίτες πρέπει να προστατέψουν τον εαυτό τους από επικίνδυνες και αμφιλεγόμενες πρακτικές άγνωστων «θεραπευτών» και δεν πρέπει να συγχέουν την φυσικοθεραπεία με την ευεξία και τη γυμναστική».

Οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν τους πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές στην ιστοσελίδα του Π.Σ.Φ.: http://www.psf.org.gr/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.