Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο δυσκολεύουν τα πράγματα για τους καλλιεργητές πατάτας που βλέπουν την τιμή του προϊόντος τους να κατρακυλά σε επίπεδα που καθιστά την πώληση του πραγματικά… ασύμφορη. Όπως φαίνεται δεν θα έχουν την ευκαιρία να καρπωθούν τα οφέλη μιας καλής από άποψη παραγωγής χρονιάς, αντιθέτως είναι προφανώς πως θα  επωμιστούν νέες υποχρεώσεις που θα μείνουν ακάλυπτες.

Η πλειονότητα των παραγωγών προσπαθεί να εξασφαλίσει την παραγωγή σε αποθηκευτικούς χώρους, προκειμένου να αναζητήσει το επόμενο διάστημα μια καλύτερη τιμή. Δυστυχώς συνεχώς λιγοστεύουν αυτοί που πιστεύουν πως η τακτική αυτή θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τους καλλιεργητές. Όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει ανάκαμψη.

Όπως αναφέρουν αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα, ακόμα και η αποθηκευμένη παραγωγή δεν είναι εξασφαλισμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όσο περνά ο καιρός ολοένα και επιτακτικότερη θα είναι η ανάγκη πώλησης του προϊόντος το οποίο από κάποια στιγμή και έπειτα δεν θα μπορεί να διατηρηθεί σε εμπορεύσιμη κατάσταση. Το ενδεχόμενο αυτό ίσως επηρεάσει την τιμή.

Τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού είναι προφανές πως είχαν αντίκτυπο και μάλιστα σχεδόν καταστροφικό στον πρωτογενή τομέα. Η παραγωγή είναι δύσκολο να διατεθεί όταν περιορίζεται ή καλύτερα μηδενίζεται η ζήτηση. Θύμα της εξέλιξης αυτής και  ο καλλιεργητής πατάτας στο ακριτικό Κάτω Νευροκόπι, που θα γίνει μάρτυρας μιας ακόμα δύσκολης χρονιάς.     

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.