Τo Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020 ολοκληρώθηκε το πανδραμινό πρωτάθλημα σκάκι και ακολούθησε η τελετή λήξης, με την κοπή της βασιλόπιτας του Σκακιστικού Ομίλου Δράμας και την απονομή των κυπέλλων και των μεταλλίων στους νικητές και στις νικήτριες της γενικής κατάταξης και των ειδικών κατηγοριών. Το πρωτάθλημα σκακιού, είναι μία από τις πιο παλιές και σημαντικές εκδηλώσεις του Σ.Ο.Δ., που διεξάγεται επί 27 συναπτά έτη. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 51 σκακιστές, εκ των οποίων τα 45 παιδιά. Η συμμετοχή των παιδιών στο πρωτάθλημα και στα μαθήματα του συλλόγου, δημιουργεί να αισιοδοξία για το μέλλον του σκακιού στη Δράμα.

Νικητής αναδείχτηκε ο Χρήστος Δεμιρτζόγλου, μετά την άρση ισοβαθμίας με τον Χρυσάφη Σταμούδη και τον Βασίλη Χριστοφορίδη. Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών, την 1η θέση κατέλαβε η Χρύσα Κυριακίδου, τη 2η θέση ο Κωνσταντίνος Σαχινίδης και την 3η θέση ο Δαυίδ Γεωργιάδης.

Στην κατηγορία κάτω των 16 ετών, την 1η θέση κατέλαβε η Ευσταθία Πιστοφίδου, τη 2η θέση ο Χρήστος Μήτρου, την 3η θέση ο Ιωάννης Πιστοφίδης, ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Δήμητρα Χατζηγεωργιάδου.

Στην κατηγορία κάτω των 14 ετών, την 1η θέση κατέλαβε ο Πασχάλης Καμπουρίδης, τη 2η θέση ο Βέργος Χαλβατζής, την 3η θέση ο Κωνσταντίνος Χατζηαθανασιάδης, ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Αθανασία Ζοσιμάδη.

Στην κατηγορία κάτω των 12 ετών, την 1η θέση πήρε ο Σταύρος Σαχινίδης, τη 2η θέση ο Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, την 3η θέση ο Μηνάς Χατζηκυριακίδης, ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Ιωάννα Θεοδωρίδου.

Στην κατηγορία κάτω των 10 ετών, την 1η θέση πήρε ο Βασίλης Κιρμανίδης, τη 2η θέση ο Βασίλης Σπανδωνίδης, την 3η θέση ο Νικόλαος Θεοδωρίδης, ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Μαρία Γερματσίδου.

Στην κατηγορία κάτω των 8 ετών, την 1η θέση πήρε η Μαρία-Ραφαηλία Δεμιρτζόγλου, τη 2η θέση η Άννα-Μαρία Ισαακίδου, την 3η θέση ο Κωνσταντίνος Κρίβας, ενώ 1ο κορίτσι ήταν η Θεοφίλη Σπανδωνίδου.

Στις ειδικές κατηγορίες: 1ος διαχρονικός αθλητής ήταν ο Ζήσης Γκουτιούδης και 1η γυναίκα η Ανδρίνα Μολντοβάν.

Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Στην τελετή λήξης παραβρέθηκαν πολλά μέλη του συλλόγου, γονείς και φίλοι του σκακιού στη Δράμα. Οι τυχεροί της βασιλόπιτας κέρδισαν σκακιστικά βιβλία από γνωστούς εκδοτικούς οίκους. Ο Σκακιστικός Όμιλος Δράμας ανακοίνωσε, επίσης, τον αγωνιστικό προγραμματισμό και μοίρασε το καλεντάρι με τις διοργανώσεις της περιφέρειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.