Του Βασίλη Τζιτζή, Σκάλα Καλλιράχης Θάσος

Χαίρε Ελλάδα τιμημένη

Κι απ’ τους κακούργους

ποθητή, που θέλουν να

τιμωρηθούνε με το δικό σου

χάδι στην ειρκτή.

Αυτός ο στίχος αντανακλά την γνώμη του διαβόητου αρχιμαφιόζου Εσκομπάρ της Ευρώπης, που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη και ακούστε παρακαλώ την θέλησή του; να δικαστεί στην Ελλάδα.

Η επιθυμία του με σκλάβωσε.

Ξέρεις τη τιμή είναι να σε προτιμάει ένας κακούργος;

Εγώ συγκινήθηκα, για να είμαι ειλικρινής με την προτίμηση του αρχιμαφιόζου, διότι δεν είναι λίγο πράγμα να σε προτιμάει ένας κοτζάμ αρχιμαφιόζος, της περιωπής του μεγάλου Εσκομπάρ και να σε προτιμάει ανάμεσα στις είκοσι οχτώ χώρες  της Ευρώπης που τις έχει ταράξει, να σε διαλέγει σαν την πιο δίκαια;.

Οποία τιμή αλήθεια για την Ελλάδα, να την προτιμάει ένας διάσημος κακούργος, να δικαστεί εδώ.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ένας της περιωπής του «Λίπους» να σε ξεχωρίζει για να δικαστεί από την χώρα μας.

Ασφαλώς για να κατασταλάξει στην απόφασή του, να προτιμήσει την Ελλάδα ανάμεσα  σε τόσες άλλες χώρες ,πα να πει, ότι τα μελέτησε όλα, θα πήρε τα υπέρ και τα κατά, σαν επαγγελματίας κακούργος και κατάληξε στην ορθότερη λύση, ότι η Ελλάδα είναι η ιδανική χώρα να είσαι φυλακισμένος.

Κανείς δεν σπάζει το κεφάλι του, σε ποια χώρα θα δικαστεί, εκτός αν κάνεις έγκλημα σε μία μόνο χώρα, οπότε δεν έχεις επιλογή.

Αν όμως έχεις αλωνίσει όλη την Ευρώπη, τότε οπωσδήποτε θα έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις σε ποια χώρα θέλεις να δικαστείς.

Αυτό θα πει δικαιοσύνη και όλοι ξέρουμε, ότι και οι κακούργοι έχουν δικαιώματα, ιδίως εδώ στην Ελλάδα, που είναι ο Παράδεισος των εγκληματιών.

Δεν ξέρω αν σε άλλες χώρες οι έγκλειστοι έχουν τόσα πολλά δικαιώματα, που νομίζω, ότι είναι και πιο πολλά από αυτούς που ζούνε έξω από τα κάγκελα.

Το αξιοπερίεργο με αυτόν είναι, ότι είχε καταδικαστεί σε εβδομήντα πέντε χρόνια κάθειρξη και βγήκε έξω σε τέσσερα χρόνια, ίσως να του φάνηκαν πολλά τα τέσσερα και γι’ αυτό προτιμάει την Ελλάδα, πιστεύοντας ότι θα αθωωθεί ή θα φυλακιστεί για κάνα δυο μήνες, άλλη εξήγηση δεν χωράει.

Και αυτό κάτι είναι, ξέρεις τι θα πει να σε προτιμούνε οι κακούργοι του κόσμου;, μπαίνεις στο μάτι των άλλων για τη δικαιοσύνη σου, που είναι η βάση του πολιτισμού, εδώ στην χώρα του αρχαιότερου πολιτισμού της ανθρωπότητας.

Το ξέρω, ότι η Ελλάδα, είναι μία ελεύθερη χώρα, με μια μικρή παρεξήγηση, ότι και οι έγκλειστοι κατά την αντίληψη των δικαστών μας πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι, γι’ αυτό τα κάγκελα είναι τόσο χαμηλά, για να μην αισθάνονται κόμπλεξ, ότι είναι φυ-λακισμένοι.

Και δεν σκέφτονται πόσοι άστεγοι θα προτιμούσαν να είναι φυλακή, που περνάνε Μπέικα, με το κινητό τους, με το φραπέ τους, με το φαγητό τους από έξω κατά παραγγελία, όπως έκανε ο Τσοχατζόπουλος και τόσοι άλλοι.

Είναι να μη μακαρίζεις τους φυλακισμένους;

Πρέπει να ομολογήσω, ότι το «Λίπος», όπως είναι γνωστός ο αρχιμαφιόζος, γνωρίζει πολύ καλά τις συνθήκες στις φυλακές της Ελλάδας και την ελληνική δικαιοσύνη και γι’ αυτό κατάληξε στο συμπέρασμα, ότι προτιμάει να δικαστεί στην Ελλάδα, αφού θα γνωρίζει ίσως εκ πείρας ή θα έχει ακουστά για την πολυτέλεια των ελληνικών φυλακών.

Και στο κάτω, κάτω της γραφής και μια απόδραση, αν δεν είναι ευχαριστημένος, είναι πιο εύκολη στην Ελλάδα, παρά στην Γαλλία.

Αλλά δεν βλέπω τον λόγο να θέλει να αποδράσει από μια τέτοια πολυτέλεια  στις φυλακές, που ενδεχομένως να του δίνουν και δεκαπενθήμερες άδειες να επισκέπτεται και τα μουσεία μας, φυσικά δωρεάν και θα συμπεριλαμβάνεται στον αριθμό των τουριστών.

Εύγε Ελλάδα και είσαι η πρώτη στην προτίμηση των κακούργων.

Λίγο ακόμη και θα καταργήσουμε και τις φυλακές, διότι οι κακούργοι έξω είναι περισσότεροι από τους άλλους, τους δήθεν νομοταγείς πολίτες.

Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω;

Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, οι λίστες των ληστών είναι χιλιόμετρα ολόκληρα, η σαπίλα και η διαφθορά καλλιεργούν την ατιμωρησία, που αν τους μαζεύαμε όλους τους παράνομους, πολιτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και όλους τους ιθύνον-τες, ζήτημα άμα θα μένανε δέκα άτομα έξω από τα κάγκελα.

Και εκείνοι θα ήταν οι άστεγοι κάτω από τις γέφυρες που θέλουν να είναι στη φυλακή, να χορτάσουν ένα κομμάτι ψωμί και να βρουν ένα στρώμα να πλαγιάσουν, αλλά η Πολιτεία τους τα στερεί τιμωρώντας τους με την αδιαφορία της.

Είμαι πολύ περίεργος, να δω ποια χώρα θα τον διεκδικήσει το «Λίπος», αλλά είναι εξασφαλισμένο, ότι θα δικαστεί στην Ελλάδα, επειδή συνελήφθη εδώ, κατά παραγγελία άλλων κρατών.

Νομίζω, ότι στην απολογία  του θα ισχυριστεί, ότι έκανε διακοπές στην Ελλάδα, και αλίμονο αν τον κάθε τουρίστα να τον συλλαμβάνουν έτσι στα καλά καθούμενα, που είναι ο πολιτισμός;, που είναι οι Αρχές;

Ούτε και εγώ ξέρω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here