Οι πειθαρχικές διατάξεις που είχε θεσπίσει ο Μητσοτάκης, ήταν εξοντωτικές για τους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, αφού αρκούσε το να καταθέσει κάποιος μια μήνυση σε βάρος τους για παράβαση καθήκοντος, για να θεωρηθούν υπόδικοι και να αποπεμφθούν από τη θέση που κατείχαν. Αυτό, ωστόσο άλλαξε με τροπολογία της κυβέρνησης το 2015 και στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται καταδίκη.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης, μετά την ερώτηση που κατέθεσε προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, σχετικά με μία δικαστική υπόθεση παράβασης καθήκοντος που εκκρεμεί σε βάρος του αντιπεριφερειάρχη. Ο Α. Πατακάκης χαρακτήρισε αήθη και αδικαιολόγητο «πόλεμο» την κίνηση του βουλευτή Δράμας και έδωσε στη δημοσιότητα το ποινικό μητρώο του. Στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Αρχικά, θέλω να εκφράσω τη λύπη και την οργή μου, που το ιστορικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που υπηρετώ με ήθος και αξιοπρέπεια για σαράντα χρόνια, όσο κι εγώ προσωπικά, βαλλόμαστε βάναυσα από έναν αήθη και αδικαιολόγητο «πόλεμο», που κήρυξε ο βουλευτής της Ν.Δ., Δημήτριος Κυριαζίδης, προς το πρόσωπό μου, όπως αποδεικνύεται από πρωτοσέλιδα τοπικών εφημερίδων, αλλά και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις. Επειδή, ωστόσο, η ανοχή έχει και τα όρια της, επί της ουσίας και σε αποκατάσταση της αλήθειας, σας αναφέρω τα εξής:

Α) Από 01/09/2014 ασκώ τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Δράμας, έπειτα από την εκλογή μου στις περιφερειακές εκλογές της 18/05/2014 και τις επαναληπτικές της 25/05/2014. Πριν από την εκλογική διαδικασία και συγκεκριμένα κατά τη δημιουργία του συνδυασμού «Περιφερειακή Αναγέννηση», με τον οποίο πολιτεύθηκα, κατέθεσα ολοκληρωμένο φάκελο για την υποψηφιότητά μου ως αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, που περιείχε όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο νόμος και συγκεκριμένα το άρθρο 121 ν.3852/2010 «Καλλικράτης». Ο φάκελος αυτός, όπως και των λοιπών υποψηφίων, ελέγχθηκε από το πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, η υποψηφιότητα μου κρίθηκε νόμιμη, ανακηρύχθηκε ως νόμιμος ο συνδυασμός μας κι έτσι, συμμετείχα χωρίς κανένα κώλυμα στην εκλογική διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωση της και την επικράτηση του συνδυασμού μας στις εκλογές, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 17/2014 απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης και η υπ’ αριθμ 22/2014 διορθωτική αυτής, που επικύρωσε τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών και ανακηρύχθηκα αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας, από τη στιγμή που διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει στο πρόσωπό μου κανένα κώλυμα εκλογιμότητας, όπως αυτά ορίζονται στο άρθρο 117 ν.3852/2010 και δεν υποβλήθηκε ένσταση κατά της απόφασης ανακήρυξής μου. Άλλωστε, έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, ως υποψήφιος δήμαρχος, νομαρχιακός σύμβουλος, ακόμα και ως υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012, χωρίς κανένα κώλυμα εκλογιμότητας.

Β) Πράγματι, εκκρεμεί μία δικαστική διαφορά, στην οποία ενέχομαι με την ιδιότητά μου ως αντιπεριφερειάρχης και αφορά μία σύμβαση, από τις δεκάδες που υπογράφω στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων μου και συγκεκριμένα, για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας για το χρονικό διάστημα από 07/11/2014 έως 07/11/2015. Κατά της διαδικασίας που τηρήθηκε πριν από την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, η οποία άρχισε το καλοκαίρι του 2014 πριν ακόμα εκλεγώ αντιπεριφερειάρχης, στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά του ασφαλιστικός πράκτορας που δεν συμμετέχει νόμιμα στη διαδικασία και καλούμε εγώ ενώπιον της δικαιοσύνης, γιατί απλά είμαι ο τελικός υπογράφων. Η δίκη αυτή θα διεξαχθεί στις 15/11/2017.

Γ) Για τη συγκεκριμένη ανωτέρω υπόθεση, έχω ήδη καταθέσει υπόμνημα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, κατ’ επιταγήν του υπ’ αριθμ. ΕΠ 307/27-7-2017 εγγράφου της. Σε ενίσχυση όλων των ανωτέρω, αν και πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μη δημοσιοποιήσιμα που προστατεύονται από το νόμο, αυτόβουλα δίνω στη δημοσιότητα αντίγραφο του ποινικού μου μητρώου και ΑΠΑΙΤΩ, να σταματήσει οποιαδήποτε περαιτέρω αναφορά στο όνομά μου σχετικά με τα ανωτέρω από οποιονδήποτε, άλλως επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε δικαίωμα που μου δίνει ο νόμος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.