Ορόσημο για την Energean: Έγινε η πρώτη εξαγωγή πετρελαίου στην ιστορία του Ισραήλ

0
24

Ένα νέο ορόσημο στην πορεία της Energean στην ανατολική Μεσόγειο και στην ιστορία του Ισραήλ, είναι η πρώτη εξαγωγή αργού πετρελαίου. Συγκεκριμένα, με την χρησιμοποίηση των αποθηκευτικών χώρων και των υποδομών εκφόρτωσης του FPSO Energean Power, οι παραχθέντες από το κοίτασμα Karish ρευστοί υδρογονάνθρακες, εκφορτώθηκαν με απόλυτη ασφάλεια σε πετρελαιοφόρο πλοίο, με προορισμό τις διεθνείς αγορές. Το φορτίο πωλήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας με την Vitol και συνιστά την πρώτη εξαγωγή ενέργειας από μία νέα πηγή στην ανατολική Μεσόγειο, η οποία δημιουργεί και ένα πρόσθετο έσοδο για την Energean.

Ο Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και υπερήφανοι, για το ότι η Energean συνέβαλε στο να εισέλθει το Ισραήλ στο κλαμπ των εξαγωγέων πετρελαίου στις διεθνείς αγορές. Πρόκειται για ένα ακόμα ορόσημο που ενισχύει την πορεία ανάπτυξης της Energean ως ενός σημαντικού παίκτη στην τοπική και στις περιφερειακές αγορές».

Ο Nick Witney, εμπορικός διευθυντής του ομίλου Energean, πρόσθεσε: «Παραμένουμε εστιασμένοι στο φυσικό αέριο και η παραγωγή μας στο Ισραήλ διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση. Ωστόσο, το ελαφρύ, καλής ποιότητας αργό πετρέλαιο που παράγεται από σύγχρονες και χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος υποδομές, όπως το Energean Power, παρουσιάζει διεθνώς αυξημένη ζήτηση».

Σημειώνεται ότι, στην πλήρη ανάπτυξη των υποδομών του, το Energean Power θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 32.000 βαρελιών ρευστών υδρογονανθράκων την ημέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.