Η αχαρακτήριστη συμπεριφορά του πρώην βουλευτή, Χρήστου Καραγιαννίδη, στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο ηρώο της Ελευθερίας στη Δράμα, είναι μία ακόμα απόδειξη, ότι η έπαρση και η αλαζονεία δεν έχουν συγκεκριμένο ιδεολογικό υπόβαθρο. Δηλαδή, ο αλαζόνας δεν είναι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, ούτε κεντρώος. Αλαζόνας γίνεσαι, δεν γεννιέσαι! Ακόμα και μία ώρα εξουσία να αποκτήσει ο άνθρωπος, είναι επιρρεπής στην έπαρση και στην αλαζονεία.

Οι πολιτικοί πρέπει να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους και να δείχνουν μεγαλοψυχία, κυρίως απέναντι στους αντιπάλους και τους πολίτες. Ο Χρ. Καραγιαννίδης έδειξε μικροψυχία απέναντι στους συμπολίτες του, οι οποίοι τον αποδοκίμασαν και τον προπηλάκισαν, όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο.

Με ύφος εξουσιαστή, απευθύνθηκε στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και του έδωσε εντολή, να συλλάβει όλους όσοι τον προπηλάκισαν! Απορούμε πως του διέφυγε, να ζητήσει από τους αστυνομικούς να κάνουν προληπτικές προσαγωγές πολιτών, πριν αρχίσει η τελετή. Θα απέφευγε την ψυχολογική δοκιμασία της λεκτικής επίθεσης!

Επέλεξε να προκαλέσει τον κόσμο και δικαίως να τον αγανακτήσει περισσότερο. Μπορούσε να καταθέσει το στεφάνι και μετά τη λήξη της τελετής, να αποχωρήσει ήσυχα και με αξιοπρέπεια από το ηρώο. Λειτούργησε, ωστόσο, με εκδικητικότητα και υπέβαλε τους συμπολίτες του, μεταξύ αυτών και ένα μικρό κορίτσι, στον εξευτελισμό της προσαγωγής τους στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας!

Ο Χρ. Καραγιαννίδης προέβη σε κατάχρηση εξουσίας. Της εξουσίας που του έδωσε, με τη ψήφο του, ο Δραμινός λαός. Είναι πιθανό κάποιοι από τους πολίτες που προσήχθησαν στη Δ.Α. Δράμας, να τον ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές! Η αντίδραση τους δεν ήταν άδικη. Ήταν μία αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας, για τη συμμετοχή του βουλευτή στην έγκριση της «συμφωνίας» των Πρεσπών. Ο λαός έχει το δικαίωμα και πρέπει να εκφράζει τη διαμαρτυρία του προς τους πολιτικούς και τις αποφάσεις τους. Οι πολιτικοί οφείλουν να δέχονται την κριτική και να ικανοποιούν την επιθυμία της πλειοψηφίας του λαού. Έτσι λειτουργεί το δημοκρατικό πολίτευμα.

Ο Χρ. Καραγιαννίδης «πήρε την απάντηση» στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, όπου δεν εξελέγη βουλευτής. Οι Δραμινοί δεν θα ξεχάσουν τη στάση του και είμαστε βέβαιοι, πως δεν θα του δώσουν δεύτερη ευκαιρία να τους εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο. Και σε κανένα άλλο αξίωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.