Έπειτα από σχετική πληροφόρηση που είχε, από παράγοντες του Υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ανακοινώνει τις ενέργειες του υπουργού, Μάκη Βορίδη, για τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός, με γνώμονα τον συνεχή εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών των εποπτευόμενων Οργανισμών του Υπουργείου, την πάταξη της γραφειοκρατίας και στο πλαίσιο ενίσχυσης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη στήριξη των Δήμων, ανέθεσε στον ΟΠΕΚΕΠΕ τη δημιουργία μιας πρωτοποριακής ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Με την εφαρμογή αυτή, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη «βεβαίωση Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για εξυπηρετούμενο πληθυσμό», η οποία είναι απαραίτητο δικαιολογητικό του αιτήματός τους για την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας. Το αίτημα εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της Πρόσκλησης ΑΤ05 με τίτλο: «Ανάπτυξη της υπαίθρου-αγροτική οδοποιία», μέσω της οποίας οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις έργων, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών τους. Η εφαρμογή ενεργοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2020 και είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://tritsis.opekepe.gr/ και μέσω αυτής, οι Δήμοι μπορούν να λαμβάνουν τη σχετική βεβαίωση απευθείας, χωρίς πρόσθετη διαδικασία. «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον υπουργό για τη συγκεκριμένη κίνηση, καθώς έτσι μειώνεται δραστικά η γραφειοκρατία και δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους, να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.