Ο ΕΛ.Γ.Α. ανακοίνωσε ότι, όσον αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, το ποσό των αποζημιώσεων για τον αραβόσιτο ανέρχεται σε 179.208€, για τα κηπευτικά σε 40.052€, για τα σταφύλια σε 37.370€, για τα ακτινίδια σε 8.954€, για τα μήλα σε 20.660€ και για τις λοιπές δενδρώδεις καλλιέργειες σε 20.921€. Οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς αραβόσιτου των τεναγών Φιλίππων δόθηκαν, μετά από υποβολή σχετικού αιτήματος του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πασχαλίδη, προς τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α., Ανδρέα Λυκουρέντζο, που δέχτηκε ως εμπρόθεσμες τις δηλώσεις ζημιών των 22 παραγωγών που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα, δεδομένων των μεγάλων ζημιών που υπέστησαν λόγω των πολύ έντονων βροχοπτώσεων που έπληξαν τα τενάγη τον Νοέμβριο του 2021.

Επίσης, άρχισε η διαδικασία για τις νέες πληρωμές κρατικών ενισχύσεων λόγω COVID-19, ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε τομείς διαφόρων καλλιεργειών όλης της επικράτειας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι καλλιέργειες της επιτραπέζιας ελιάς πλην Καλαμών, του καπνού και της επίσπορης και βιομηχανικής πατάτας. «Τα καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει, πλέον, ο μεγάλος αντίπαλος του αγροτικού κόσμου. Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά της στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλούνται. Θερμές ευχαριστίες και προς τον κύριο Λυκουρέντζο, με τον οποίο έχω μία άψογη συνεργασία και ακούει πάντα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα προβλήματα που του μεταφέρω», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.