Ερώτηση προς τους υπουργούς εσωτερικών, πολιτισμού και αθλητισμού, με θέμα την αξιοποίηση των παλιών καπναποθηκών και του κτηρίου της παλιάς Μεραρχίας στην Καβάλα, κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος «Ελληνική Λύση», Κωνσταντίνος Χήτας, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα: «Επιθυμία διαχρονική και έντονη όλων των Καβαλιωτών ήταν και παραμένει, η αξιοποίηση των καπναποθηκών Καβάλας, καθώς και του κτηρίου της «παλιάς Μεραρχίας» στην πόλη. Οι καπναποθήκες, ως γνωστόν, είναι κτήρια του 19ου αιώνα, της εποχής που η Καβάλα θεωρείτο πόλη οικονομικής άνθησης, κινητικότητας και αστικής ανάπτυξης, με «καύσιμο» ανάπτυξης τα καπνά, την ιδιαίτερη ποικιλία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που για μισό, τουλάχιστον, αιώνα (1880-1930) γέννησε πλούτο, έδωσε δουλειές και οργάνωσε την πόλη. Ένα επιπλέον αξιόλογο κτήριο, που πρέπει να τύχει αξιοποίησης στην πόλη της Καβάλας, είναι η «παλιά Μεραρχία». Με την ιδιότυπη τεχνοτροπία και αρχιτεκτονική του, το άνω κτήριο συνδυάζει κλασική εποχή, νεοκλασικισμό και νεοθωμανισμό. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί: Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου τα ανωτέρω κτήρια να αναδειχθούν και να χρησιμοποιηθούν για ειδικούς σκοπούς, προκειμένου να εξυπηρετήσουν κοινωφελείς δράσεις με έμφαση στον πολιτισμό και στην αναψυχή υπέρ των δημοτών της πόλης της Καβάλας;».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.