Με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, συναντήθηκε ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, με τον οποίο συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν στις πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, επεσήμανε την ανάγκη να καταπλεύσει στο λιμάνι Καβάλας, «Απόστολος Παύλος», το πυροσβεστικό πλοίο «ΥΠΑΡΧΙΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗΣ», για το οποίο έχει γραπτή δέσμευση του Υπουργείου προστασίας του πολίτη από τον περασμένο Μάιο. Υπενθύμισε στον αρχηγό, πως η παρουσία του πλοίου, είναι ζωτικής σημασίας για το λιμάνι της Καβάλας και την περιοχή, λόγω της εγγύτητας των εγκαταστάσεων πετρελαίου, της βιομηχανίας φωσφορικών λιπασμάτων και της έλευσης μεγάλων εμπορικών και επιβατικών πλοίων. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου (Λιμένας) σε Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ενίσχυση

του προσωπικού,

καινούργιο όχημα

και ανακαίνιση

των κτιριακών

εγκαταστάσεων

στην Π.Υ.

Ελευθερούπολης

Όσον αφορά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, έθεσε, πάλι, το ζήτημα της ενίσχυσης του προσωπικού, λόγω των αυξημένων αρμοδιοτήτων της, καθώς καλύπτει την μεγαλύτερη δασική έκταση στην Π.Ε. Καβάλας. Επιπλέον, ζήτησε να ενισχυθεί η Υπηρεσία με ένα ακόμα, το δωδέκατο, πυροσβεστικό όχημα, να ανακαινιστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις και να ανανεωθεί ο εξοπλισμός, προκειμένου να συνεχίσει να επιτελεί αποτελεσματικά το έργο της.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος άκουσε με προσοχή όσα του μετέφερε ο βουλευτής Καβάλας και ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα. Ειδικότερα για το πυροσβεστικό πλοίο, διαβεβαίωσε ότι θα καταπλεύσει στην Καβάλα πριν το τέλος του 2020, εφόσον τελειώσει η διαδικασία επιλογής του πληρώματος. Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε τα ακόλουθα: «Ευχαριστώ θερμά τον αρχηγό για το ενδιαφέρον και τη θερμή υποδοχή του. Πρόκειται για άνθρωπο, που αντιλαμβάνεται και γνωρίζει τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο αγώνας μου για τη μετάβαση του πυροσβεστικού πλοίου στο λιμάνι Καβάλας θα συνεχιστεί, μέχρι η πόλη να θωρακιστεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω τις προσπάθειες, για τη θωράκιση των πυροσβεστικών Υπηρεσιών και κλιμακίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, έτσι ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά ο τόπος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.