Τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (Ο.Κ.Α.Α.), Απόστολο Αποστολάκο, συνάντησε ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο βουλευτής μετέφερε στο διοικητικό στέλεχος του Ο.Κ.Α.Α. τα προβλήματα και προτάσεις των επαγγελματιών και εργαζομένων στην ιχθυόσκαλα Καβάλας. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού αποδέχτηκε το αίτημα, για την τοποθέτηση ειδικών θυρών γύρω από την κεντρική αίθουσα της ιχθυόσκαλας, για την προστασία των αλιευμάτων από τις καιρικές συνθήκες καθώς και το αίτημα, για τοποθέτηση κλιματιστικών μηχανημάτων, προκειμένου να διατηρείται η θερμοκρασία που επιβάλλουν οι υγειονομικοί όροι διακίνησης των αλιευμάτων. Η τοποθέτηση των ειδικών θυρών θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, ενώ των κλιματιστικών μηχανημάτων έως τον Μάιο.

Σημαντικό θέμα της συζήτησης, επίσης, ήταν αυτό του συσκευαστηρίου, για το οποίο θα δοθεί άμεση λύση , ώστε να σταματήσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται και να εξυπηρετούνται γρήγορα και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι έμποροι αλιευμάτων. Ο Γιάννης Πασχαλίδης ανέφερε, ακόμα, το μεγάλο ζήτημα της απουσίας κτηνιάτρου στην ιχθυόσκαλα. Πρότεινε να υπάρξει συνεργασία του Οργανισμού με το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας του ΕΘΙΑΓΕ στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Πολύ σημαντικό, τέλος, είναι, ότι η διοίκηση του Ο.Κ.Α.Α. θα μεριμνήσει για την εναπόθεση και ανακύκλωση των φελιζόλ μεταφοράς των ψαριών, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της φορολογίας διακίνησης των αλιευμάτων εντός της ιχθυόσκαλας (ανταποδοτικό τέλος 2%), το οποίο επηρεάζει την τελική τιμή και την ανταγωνιστικότητα των ψαριών στο εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.