Ο δήμαρχος Θάσου απάντησε στην καταγγελία της «Δημοτικής Θασιακής Κίνησης-Πάμε μαζί»: «Το απλό αναμάσημα δήθεν καταγγελιών, είναι σαν τα κούφια καρύδια»

0
19

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, σχολιάζοντας ανακοίνωση του συνδυασμού «Δημοτική Θασιακή Κίνηση-Πάμε μαζί», με τίτλο: «Σταματήστε το έγκλημα που διαπράττεται στη Θάσο!», έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αντιλαμβανόμαστε ότι, η παράταξη του κυρίου Θεοδωρίδη επιθυμεί να επιβεβαιώσει την ανάγκη της ύπαρξής της ως αντιπολιτευόμενη στη διοίκηση παράταξη, αλλά αυτό, κατά τη γνώμη μας, επιτυγχάνεται μόνο μέσω σωστής έρευνας και πληροφόρησης. Το απλό αναμάσημα δήθεν καταγγελιών, είναι σαν τα κούφια καρύδια. Προκαλούν θόρυβο, αλλά είναι κενά περιεχομένου. Ειδικότερα: 1) Ως προς το ζήτημα των αναδασώσεων, η παράταξη του κυρίου Θεοδωρίδη επέδειξε τέτοια περιβαλλοντική ευαισθησία, που ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και η «αναίσθητη περιβαλλοντικά διοίκηση» ψήφισε μόνη τις αναδασώσεις. Αποδεχόμαστε την ευθύνη ψήφισης της εκτέλεσης των αναδασώσεων. 2) Ως προς το ζήτημα της απόφασης για την κατασκευή ηλεκτρικού δικτύου διανομής, αν αμφισβητείται η νομιμότητα της απόφασης, η παράταξη του κυρίου Θεοδωρίδη θα έπρεπε να γνωρίζει τη διαδικασία προσφυγών κατά αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, ο νομικός σύμβουλος του Δήμου είναι στη διάθεση τους. 3) Ως προς την ουσία της ως άνω αποφάσεως, η παράταξη του κυρίου Θεοδωρίδη θα έπρεπε να γνωρίζει ότι, ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που έχει λάβει έως σήμερα το δημοτικό συμβούλιο και αφορούν σε ζητήματα δασικά, έχουν ΠΑΝΤΑ τη ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ, ή τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ του Δασαρχείου. Δέον να σημειωθεί, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες, αλλά κυρίως αυτοί που καταγγέλλουν, χωρίς να γνωρίζουν, αλλά με διάθεση να δημοσιοποιήσουν τη δήθεν περιβαλλοντική τους ευαισθησία, ότι περί το ενενήντα τοις εκατό (90%) της όδευσης του δικτύου, που θα κατασκευαστεί, θα περάσει από ήδη υπάρχουσα διανοιγμένη αντιπυρική ζώνη. 4) Ως προς την υλοποίηση των προαναφερόμενων αναδασώσεων, γίνεται γνωστό ότι, μόλις σήμερα, Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, μας ανακοίνωσε το Δασαρχείο Θάσου ότι, στις 25 Ιανουαρίου 2021 έγινε η εγκατάσταση της εταιρείας από το Δασαρχείο στις υπό αναδάσωση περιοχές.

Ως προς τα αναφερόμενα για συγκάλυψη έκνομων ενεργειών από τη διοίκηση του Δήμου εις βάρος του τόπου μας, θα παρακαλούσα την παράταξη του κυρίου Θεοδωρίδη, να γίνει συγκριμένη και με παρουσίαση απτών αποδεικτικών στοιχείων, αλλιώς τα αναγραφόμενα της ουδέν διαφέρουν από την έννοια της πολιτικής συκοφαντίας.

Η αντιπολίτευση, πράγματι, οφείλει να ελέγχει την κάθε διοίκηση. Ωστόσο, ο έλεγχος επιβάλλεται να γίνεται με όρους αλήθειας και σωστής πληροφόρησης, αλλιώς γίνεται για να γίνεται και αυτό αποδεικνύει αφενός έλλειψη σεβασμού στους πολίτες και αφετέρου, άγνοια της πραγματικής αποστολής της ως θεσμικού παράγοντα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Επαναλαμβάνουμε ότι, οι Υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση ΟΛΩΝ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.