Ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, συνεχίζει στον ολισθηρό και επικίνδυνο δρόμο αγνοώντας το ανώτερο όργανο συλλογικών αποφάσεων στον Δήμο Καβάλας, το δημοτικό συμβούλιο, στην προσπάθεια του, όπως τονίζει, να ασκήσει διοίκηση μέσω της οικονομικής επιτροπής και των διοικητικών συμβουλίων των Νομικών Προσώπων. Κι ενώ ζητάει την ευρεία συναίνεση και τη συνεργασία των υπόλοιπων παρατάξεων, επιλέγει να «περάσει» αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα, με την πλειοψηφία που έχει στην οικονομική επιτροπή και στα Νομικά Πρόσωπα!

Χρησιμοποιώντας ως «εργαλείο» το διοικητικό συμβούλιο της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», αποφάσισε να παραχωρήσει δημοτική έκταση 12 στρεμμάτων στο Εσκί Καπού για 25 έτη, προκειμένου η κοινοπραξία του αγωγού φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.), να αποκτήσει πρόσβαση στον σταθμό συμπίεσης του έργου.

Δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο Νίκος Βογιατζίδης και ο Νίκος Μαυρίδης, στηλίτευσαν την ενέργεια αυτή, με την οποία παρακάμφθηκε το δημοτικό συμβούλιο. Ο πρώτος μίλησε για θεσμική εκτροπή και σχολίασε ότι, δεν μπορεί η «Δημωφέλεια» να «γράφει στα παλιότερα των υποδημάτων της» το δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο δεύτερος συμπλήρωσε πως η δημοτική Αρχή μπορούσε να εισάγει το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να συζητηθεί η «υποσημείωση» ότι, η «Δημωφέλεια» δεν θα υπογράψει την παραχώρηση του οικοπέδου, εάν η κοινοπραξία του T.A.P. δεν στείλει εγγράφως την δέσμευση για την χρηματοδότηση του μεγάλου έργου ύδρευσης στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων (σ.σ. την σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με τις πηγές Βοϊράνης).

Όταν ο Ν. Βογιατζίδης του θύμισε πως το δημοτικό συμβούλιο αποφάνθηκε, κατά πλειοψηφία, αρνητικά στο σχετικό αίτημα της κοινοπραξίας του Τ.Α.P., απάντησε ότι τότε η απόφαση αφορούσε την «διέλευση δουλειάς», δηλαδή την παραχώρηση δρόμου σε έκταση της «Δημωφέλεια», ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε σταθμό συμπίεσης στα τενάγη Φιλίππων. Αλήθεια, ποια είναι η διαφορά μεταξύ της «διέλευσης δουλειάς» και της παραχώρησης κατά χρήση;

Επίσης, ο δήμαρχος μίλησε για αναβάθμιση της περιοχής του Εσκί Καπού, αφού θα πάρουν αξία και τα παρακείμενα (δημοτικά) οικόπεδα στο έργο του T.A.P. Ωστόσο, προσπάθησε να υποβαθμίσει την απόφαση της προηγούμενης διοίκησης της «Δημωφέλεια», να εκποιήσει οικόπεδα στο Εσκί Καπού, για την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας.

Νωρίτερα, εξηγώντας γιατί πήρε την συγκεκριμένη απόφαση το διοικητικό συμβούλιο της «Δημωφέλεια», για την παραχώρηση του οικοπέδου των 12 στρεμμάτων στον T.A.P., δήλωσε πως είχε επικοινωνία με παράγοντα Υπουργείου στην Αθήνα, ο οποίος του διαμήνυσε «να τα βρει» ο Δήμος Καβάλας με την Κοινοπραξία, αλλιώς η κεντρική διοίκηση θα παρέμβει, για να κάνει αναγκαστική απαλλοτρίωση στην έκταση! Σημείωσε, ακόμα, ότι πριν το διοικητικό συμβούλιο πάρει την απόφαση ζητήθηκε νομική συμβουλή.

Τέλος, για το έργο της σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων με τον αγωγό που μεταφέρει νερό στην Καβάλα από τις πηγές Βοϊράνης, δήλωσε ότι στόχος του είναι, να αρχίσουν οι εργασίες εντός του έτους 2022.

Εγκρίθηκε ο τελευταίος ισολογισμός της διοίκησης Δ. Τσανάκα

Στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας 1 Μαρτίου 2021, επίσης, συζητήθηκε ο ισολογισμός του οικονομικού έτους 2019. «Είμαι υπερήφανη, που παρέδωσα έναν Δήμο σε πάρα πολύ καλή οικονομική κατάσταση. Θα κάνω «δώρο» τον ισολογισμό αυτό, σε μερικούς που είπαν πολλά με αμετροέπεια, για την οικονομική διαχείριση που κάναμε. Εγκρίνουμε τον ισολογισμό με δύο χέρια!», είπε, μεταξύ άλλων, η τέως δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο», Δήμητρα Τσανάκα. Θετική ψήφο έδωσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», ο επικεφαλής του οποίου, Βαγγέλης Παππάς, δήλωσε ότι, με τον ισολογισμό αυτό έκλεισε η περίοδος διοίκησης της Δ. Τσανάκα. Αρνητικοί ήταν οι: Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, Χρήστος Ποτόλιας, Δημήτρης Βογιατζής, ενώ «παρών» ψήφισαν οι: Νίκος Ξανθόπουλος, Κώστας Κουνάκος, Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος. Από τον συνδυασμό «Ο Τόπος της Ζωής μας», του Χρ. Παπαδόπουλου, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Μαυρίδης, ήταν θετικός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.