Τα προβλήματα με την λειτουργία του δημοτικού κλειστού κολυμβητηρίου Δράμας συνεχίζονται. Την περασμένη Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώθηκε πως αναστέλλεται, πάλι, η λειτουργία της αθλητικής εγκατάστασης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ανθρώπων του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας, που εξέδωσαν το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Δυστυχώς, από την περασμένη Παρασκευή, για πολλοστή φορά, είμαστε θύματα της διαρκούς και διαχρονικής απραξίας όλων αυτών που πέρασαν από την διοίκηση, αλλά και την αντιπολίτευση του Δήμου Δράμας και τις Υπηρεσίες αυτού, στο θέμα του δημοτικού κολυμβητηρίου. Θύματα, ακόμα κι αυτών που μπροστά στην επιθυμία τους να διοικήσουν τον Δήμο, χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο ως πεδίο στείρας αντιπαράθεσης έστω κι εάν υποκριτικά δηλώνουν δημόσια το αντίθετο. Αυτό το λέμε με πλήρη επίγνωση, όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, γιατί έτσι το βιώνουν τόσα χρόνια, αθλητές, προπονητές, εργαζόμενοι και οι πολίτες αυτής της πόλης.

Η διαιώνιση και κυρίως η μη λύση των προβλημάτων τόσα χρόνια, δεν τιμά κανέναν. Η δικαιολογία δε ορισμένων συμβούλων, που την εκφράζουν ανεπίσημα, ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε, αφού κάποιοι ιδιώτες θα μας βγάλουν από τη δύσκολη θέση κατασκευάζοντας αυτοί το νέο κολυμβητήριο, μόνο ως αστεία μπορεί να θεωρηθεί. Ναι, δυστυχώς υπάρχουν και τέτοιοι!

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, ο πολυπληθέστερος σύλλογος στον Νομό, σήμερα στα 40 χρόνια από την ίδρυσή του, αντί να γιορτάζει, απεναντίας καλείται να αντιμετωπίσει την αδυναμία 700 και πλέον μικρών και μεγάλων αθλητών και πολιτών να αθληθούν, τη δυσκολία των αθλητών να πιάσουν τους στόχους των μορίων για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μιας και δεν προπονούνται, ή θα προπονούνται ελλιπώς στη γειτονική Καβάλα με μεγάλο κόστος γι’ αυτούς και τις οικογένειές τους, αλλά και το φάσμα της ανεργίας για 10 και πλέον εργαζόμενους του συλλόγου μας.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, η 3η επαρχιακή δύναμη των πανελληνίων πρωταθλημάτων κατηγοριών, ο σύλλογος με αθλητές στην προεθνική ομάδα της Ελλάδας και στη λίστα των επίλεκτων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, δυστυχώς δεν έχει χώρο να προπονηθεί στη Δράμα. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι γι’ αυτή την κατάσταση οι μόνοι που δεν φταίμε είμαστε εμείς, απεναντίας όμως, εισπράττουμε το μεγαλύτερο κόστος που ειλικρινά δεν μας αξίζει.

Τον Νοέμβριο του 2017, το κολυμβητήριο έκλεισε για 3 εβδομάδες, λόγω μιας πτώσης μικρού δομικού υλικού. Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας διέθεσε από το ταμείο του 15 χιλιάδες ευρώ, έκανε αυτό που δεν έκανε ο Δήμος, δηλαδή κάλυψε τα έξοδα των επισκευών, για να δοθεί ξανά το κολυμβητήριο σε λειτουργία προς όφελος των αθλητών και των πολιτών. Όμως, ο σύλλογός μας τότε, ίσως και λανθασμένα, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα σήμερα, δεν το οικειοποιήθηκε, δεν το διαφήμισε, δεν βγήκαν οι άνθρωποι του συλλόγου φωτογραφίες, απλά και μόνο με μία λιτή συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσαν ότι το κολυμβητήριο ανοίγει και πάλι.

Φτάνουμε στις 06/03/2019, όταν ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο, παρουσία και εκπροσώπων του συλλόγου μας, πήρε την απόφαση να γίνουν υποστηρικτικές εργασίες στο χώρο, τις δε μελέτες αυτών των εργασιών είχε δεσμευτεί να διεκπεραιώσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχοντας, όπως μας είχε πει τότε, την εξειδίκευση, δίνοντας, μάλιστα, προτεραιότητα έναντι άλλων υποθέσεων. Σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις μας για την πορεία σύνταξης των μελετών, είχαμε διαβεβαιώσεις ότι προχωρούν, κάτι που στην πορεία όμως δεν επαληθεύθηκε.

Τον Ιούνιο του 2020, μας επετράπη από τις υγειονομικές Αρχές να ξαναβάλουμε τα παιδιά να κολυμπήσουν, μετά την πολύμηνη καραντίνα, ένα άλλο θέμα που και γι’ αυτό είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου πολύ νωρίτερα, χωρίς να βρούμε άμεση ανταπόκριση, βρέθηκε μπροστά μας ανατρέποντας και πάλι όλο τον σχεδιασμό του συλλόγου εν όψη των πανελληνίων πρωταθλημάτων κατηγοριών.

Αναφερόμαστε στη διαρροή στο φίλτρο της ανακύκλωσης, που δημιούργησε επιπρόσθετο πρόβλημα και στον ηλεκτρολογικό πίνακα του μηχανοστασίου, με αποτέλεσμα την διακοπή των προπονήσεων όλων των τμημάτων του συλλόγου, πλην της αγωνιστικής ομάδας, μιας και η έναρξη των πανελληνίων πρωταθλημάτων κατηγοριών ήταν χρονικά πολύ κοντά. Η βλάβη επιδιορθώθηκε μεν, καθυστερημένα δε, μετά από συνεχόμενες οχλήσεις μας προς τους αρμοδίους του Δήμου και των Υπηρεσιών.

Έτσι, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου του 2020, χωρίς να έχει γίνει καμία σοβαρή επέμβαση στο κολυμβητήριο όλα αυτά τα χρόνια, έρχεται 10 λεπτά πριν αρχίσουν τα τμήματα του συλλόγου τις προπονήσεις, ένα απλό χαρτί στην πόρτα του κολυμβητηρίου με μία στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου, χωρίς καν όνομα και υπογραφή, να κόψει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των αθλητών, τη δυνατότητα εκμάθησης της κολύμβησης στα μικρά παιδιά, τη δυνατότητα ενήλικοι συμπολίτες μας να αθλούνται αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα υγείας και να αφήνει 10 εργαζόμενους με τις οικογένειές τους ξεκρέμαστους με αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, από την πρώτη στιγμή, προσπαθεί να βρει λύση στο πρόβλημα, βρίσκεται σε συνεχόμενες και πολύωρες επαφές με φορείς και Υπηρεσίες του Δήμου, με επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, χωρίς όμως αποτέλεσμα έως σήμερα. Γιατί, για μας, λύση με κλειστό κολυμβητήριο, δεν είναι λύση.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται και να βοηθήσουν, αλλά και να βρουν λύση στο πρόβλημα. Ήδη, με πρωτοβουλία μας βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον κύριο Αποστολίδη, ιδιοκτήτη της εταιρείας RAYCAP και τους συνεργάτες του, η οποία RAYCAP είναι μέγας χορηγός του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας για τα επόμενα 3 χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις στο πλευρό σου ανθρώπους τέτοιου βεληνεκούς, ανθρώπους που τους εμπιστεύεσαι και κυρίως σε εμπιστεύονται. Ευελπιστούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις για τις οποίες και πάλι θα ενημερώσουμε τα μέλη μας και τους Δραμινούς πολίτες.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς-μέλη του Κ.Ο.Δ. για τη συγκινητική στάση τους απέναντι στους ανθρώπους του συλλόγου, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα και να τονίσουμε ότι, δεν θα μπούμε στη διαδικασία ανταλλαγής επιστολών με κανένα εκπρόσωπο, είτε της συμπολίτευσης, είτε της αντιπολίτευσης.

Προτιμούμε τον πολύτιμο χρόνο μας, να τον διαθέσουμε για την επίλυση του προβλήματος. Άλλωστε, δεν επιζητούμε ούτε δημοσιότητα, ούτε έχουμε φιλοδοξίες να γίνουμε δήμαρχοι, δημοτικοί, ή εντεταλμένοι σύμβουλοι. Ο σκοπός μας είναι, να κάνουμε τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας πρότυπο συλλόγου στην Ελλάδα. Γι’ αυτό παλεύουμε, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.