Με 926.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Δήμου Δράμας, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Χριστόδουλος Μαμσάκος. «Η δημοτική μας αρχή είναι στο πλευρό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Αυτά τα χρήματα, θα πάνε για την αύξηση των θέσεων ωφελουμένων, που από είκοσι πέντε που εξυπηρετούνται σήμερα, θα ανέλθουν στους σαράντα πέντε. Επίσης, δημιουργούνται έξι νέες θέσεις εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους νέους άνεργους συμπολίτες μας», δήλωσε.

Στόχος να λειτουργήσει

και βραδινή βάρδια

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και η διευθύντρια του Νομικού Προσώπου Δήμου Δράμας. Ο πρόεδρος, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, ανέφερε ότι στις 27 Μαρτίου 2019, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενέκρινε το παραπάνω ποσό για τα επόμενα έτη, ενώ το πρόγραμμα πήρε παράταση έως και το 2020. Από τα χρήματα αυτά, θα εγκριθούν έξι νέες θέσεις εργασίας μέσω Α.Σ.Ε.Π. και συγκεκριμένα: 1 νοσηλεύτρια Τ.Ε., 1 καθαριότητας Υ.Ε., 2 κοινωνικούς επιμελητές Δ.Ε., 1 ψυχολόγος Π.Ε. και 1 εργοθεραπευτής Τ.Ε., με 4ωρη απασχόληση και με σύμβαση έργου που θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Στόχος είναι, να λειτουργεί και βραδινή βάρδια για τους ωφελούμενους, από τις οκτώ το πρωί έως και τις έντεκα το βράδυ», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε έξι μήνες περίπου. «Θέλουμε να φτάσουμε στους ενενήντα ωφελούμενους, όσο είναι και το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο», επεσήμανε. Επίσης, η διευθύντρια, Μάρθα Βασιλειάδου, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., για την προμήθεια ενός λεωφορείου για τη μεταφορά των ηλικιωμένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.