OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Έπειτα από τις άκαρπες απόπειρες της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του «Διόνυσου» στην περιοχή του Αγίου Σίλα, που παραχωρήθηκε πριν μερικά έτη στον Δήμο. Για να προχωρήσει, όμως, η αξιοποίηση, πρέπει να γίνει η αποκατάσταση των προβλημάτων που έχει το κτίριο, μετά την καταστροφή από πυρκαγιά και την πολυετή εγκατάλειψη. Για τον σκοπό αυτό, εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2018, η σύνταξη μιας μελέτης για την αποκατάσταση. «Νομίζετε ότι με πενήντα χιλιάρικα θα ξεμπερδέψετε με τον «Διόνυσο»; Μακάρι να διαψευστώ, αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο. Απλώς, ξεπλένετε μία υποχρέωση», σχολίασε ο Κωστής Σιμιτσής, στην τοποθέτηση που έκανε για την ψήφιση του νέου τεχνικού προγράμματος, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017.

Δεν άρεσε στη μειοψηφία, η «φιλοσοφία» της διοίκησης στο τεχνικό πρόγραμμα

Ο Κ. Σιμιτσής, όπως και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων της μειοψηφίας, άσκησαν κριτική στη δημοτική αρχή, για έλλειψη οράματος, στρατηγικού σχεδιασμού και προτεραιοτήτων στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018. «Επιτέλους, προσγειώνεστε στην πραγματικότητα. Τα προβλήματα που επικαλείστε υπήρχαν και τα προηγούμενα έτη, αλλά κάνετε πολιτική χαμηλών πτήσεων», είπε ο πρώην δήμαρχος και σημείωσε ακόμα, ότι δεν υπάρχει απορροφητικότητα κονδυλίων από το Ε.Σ.Π.Α. και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, διότι παραμελήθηκε ο τομέας αυτός.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος, πιο «γλαφυρός» στην κριτική του, εξέφρασε την απογοήτευση και την αγανάκτησή του, για την πολύ χαμηλή απόδοση της δημοτικής αρχής. «Κάνατε λίγα πράγματα. Μου ‘ρχεται να τσιρίξω από την αγανάκτηση. Δυστυχώς, δεν έχουμε καμία ελπίδα. Δεν μπορείτε να διοικήσετε τον Δήμο», είπε.

Ο Βαγγέλης Παππάς παρατήρησε, ότι υπάρχει μία συνέχεια στη λογική της προηγούμενης διοίκησης, καθώς και έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής στο τεχνικό πρόγραμμα. «Επειδή φέρνει την Καβάλα σε πολύ δυσχερή θέση, δεν μπορώ να ψηφίσω αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε.

«Επί τέσσερα χρόνια, δεν ακούτε αυτά που λέμε και δεν θέλετε να μάθετε. Από το 2015 κι έπειτα, κάνετε μία απλή αντιγραφή των τεχνικών προγραμμάτων. Διαφωνούμε με τον τρόπο που σκέφτεστε και δεν σας εμπιστευόμαστε», ανέφερε ο Άρης Βέρρος, ενώ ο Χρήστος Ποτόλιας καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, διότι, όπως είπε, είναι φτωχό και λιτό, ως απόρροια της πολιτικής των κυβερνήσεων που έχει κατακρεουργήσει τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Νίκος Μαυρίδης, δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, σχολίασε ότι και με λίγα χρήματα μπορεί να υπάρξει όραμα. «Δεν βρήκα κάτι ξεχωριστό στο τεχνικό πρόγραμμα. Πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, ωστόσο θα το ψηφίσω», είπε στην τοποθέτηση του.

Από πλευράς διοίκησης του Δήμου Καβάλας μίλησαν οι αντιδήμαρχοι: Γιώργος Φιλόσογλου, Δημοσθένης Τουλκίδης και Ηλίας Καλανταρίδης, οι οποίοι έδωσαν το «στίγμα» του νέου τεχνικού προγράμματος. Ο Γ. Φιλόσογλου ζήτησε από τις παρατάξεις της μειοψηφίας να αναλογιστούν ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται η δημοτική αρχή δεν είναι απεριόριστα και ότι υπάρχουν ορισμένες προτεραιότητες στον σχεδιασμό του τεχνικού προγράμματος. Κάλεσε, επίσης, την πλευρά της μειοψηφίας να καταθέσει κοστολογημένες προτάσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν και πιθανόν να ενταχθούν στις τροποποιήσεις του προγράμματος. «Μία παράταξη της μειοψηφίας δεν πρέπει να έχει μόνο άρση, αλλά και θέση», επεσήμανε. «Το τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι ούτε φτωχό, ούτε λιτό, αλλά συμπαγές, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, ενώ συγχρόνως «κοιτάζει» στο μέλλον», απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Δ. Τουλκίδης, ενώ ο Η. Καλανταρίδης τόνισε ότι πρόκειται για στοχευμένο πρόγραμμα στα προβλήματα που δεν θεραπεύτηκαν τα προηγούμενα έτη. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε, τελικά, το τεχνικό πρόγραμμα κατά πλειοψηφία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.