Συνάντηση εργασίας με τα μέλη της αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, πραγματοποίησαν η πρόεδρος, Αναστασία Ιωσηφίδου και ο γενικός διευθυντής, Ευστράτιος Μαρουλάς, στα γραφεία της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια». Επικεφαλής της αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη, ήταν η γενική υποδιευθύντρια της Υπηρεσίας Τουρισμού, Ναντέζντα Πέτροβα, η αναπληρώτρια του διοικητή της περιοχής Νέφσκι, Έλενα Βλαδιμίρσκαγια και οι: Αντρέϊ Χόμπερτ, Μαρία Κρασνίκοβα, στελέχη της τοπικής διοίκησης. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα εξής: «Αντικείμενο της συνάντησης ήταν, η συνεργασία των δύο πλευρών, για την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης Ρώσων επισκεπτών προς την Καβάλα, αλλά και Ελλήνων προς τη ρωσική πόλη, με την οποία η Καβάλα έχει αδελφοποιηθεί. Από την πλευρά της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», έγινε ενημέρωση της ρωσικής αντιπροσωπείας, για τις δυνατότητες που προσφέρει η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή στον τουρίστα τόσο για καλοκαιρινές διακοπές, όσο και για την ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού σε όλη τη διάρκεια του έτους. Οι Ρώσοι φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν, επίσης, για το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων της δημοτικής επιχείρησης.

Η κα Ιωσηφίδου εκμεταλλεύτηκε την παρουσία επιχειρηματιών και τους κάλεσε να επενδύσουν στην περιοχή, που παρουσιάζει μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης. Η πρόταση αυτή βρήκε θετική ανταπόκριση και ζητήθηκε να γίνει συγκεκριμένη ενημέρωση για ακίνητα στα οποία μπορούν να γίνουν τουριστικές επενδύσεις.

Επίσης, συμφωνήθηκε να διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση ενημέρωσης δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων και επιχειρηματιών της Αγίας Πετρούπολης, στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο και στην οποία θα πάρει μέρος ο Δήμος Καβάλας και η «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ».

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης δήλωσαν την πρόθεσή τους, να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην ενημέρωση των τουριστικών πρακτόρων, των επιχειρηματιών και των κατοίκων της ρωσικής πόλης, για τις δυνατότητες που προσφέρει η Καβάλα.

Συζήτηση έγινε και για την αεροπορική επανασύνδεση της Καβάλας με την Αγία Πετρούπολη, θέμα για το οποίο οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να καταβάλουν από κοινού προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί η ενεργοποίηση του αεροπορικού δρομολογίου. Η κα Ιωσηφίδου ενημέρωσε, ακόμα, τα μέλη της αντιπροσωπείας της αδελφής πόλης, για τις επαφές που είχε με εκπροσώπους του Ομίλου Μουζενίδη και την κοινή επιθυμία των δύο πλευρών, να επαναληφθεί η αεροπορική σύνδεση Αγίας Πετρούπολης-Καβάλας από το 2019, αλλά και την απόφαση να ενισχυθεί η προσπάθεια αυτή με την παρουσία τους με κοινό περίπτερο Ellinair-ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην τουριστική έκθεση της ρωσικής πόλης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here