Οι ημέρες αυτές παραδοσιακά προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην περιοχή με αφορμή την αναβίωση των δρώμενων του τριημέρου των Φώτων. Ο Βώλακας κατά πρώτο λόγο και μετά το Παγονέρι είναι τα δύο χωριά που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αφού εκεί τα δρώμενα αναβιώνουν και διαρκούν καθ’ όλη την διάρκεια του εορταστικού τριημέρου.

Τη φετινή χρονιά όμως τα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού, δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις και συναθροίσεις. Έτσι τα βράδια του φετινού τριημέρου δεν θα έχουν τη λάμψη και τις φωνές των προηγούμενων ετών.  Οι Αράπηδες, οι Αρκούδες και τα Μπαμπούγερα δεν θα βγουν στους δρόμους, ούτε τα κουδούνια τους θα «ξορκίσουν» το κακό με τον εκκωφαντικό τους θόρυβο στους δρόμους των χωριών. Το κλίμα φυσικά δεν είναι εορταστικό μιας και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τον κορονοϊό και δεν λείπουν τα σπίτια που πενθούν κάποιον κοντινό τους άνθρωπο.

Επίσης σημαντικό είναι και το στοιχείο που έχει να κάνει με τη τήρηση των μέτρων από τους κατοίκους των χωριών. Έχει γίνει αναφορά στον τρόπο με τον οποίο  συμμορφώνονται  στην τήρηση των μέτρων οι κάτοικοι και των μικρότερων χωριών, οι οποίοι πραγματικά κάνουν προσπάθεια να τηρήσουν τα μέτρα αποφεύγοντας  τον συγχρωτισμό ακόμα και όταν είναι πραγματικά λίγοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.