Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας εξάντλησε την υπομονή του: Διορία ένα μήνα για το ογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου

0
7

Επιστολή προς το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας απέστειλε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, με αίτημα να τροποποιηθεί το οργανόγραμμα του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σχετική επιστολή απέστειλε και προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης. Αναλυτικά το περιεχόμενο των επιστολών είναι το ακόλουθο:

Προς το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Δράμας

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας στις συνεδριάσεις του στις 16/06/2020 και 01/09/2020, ομόφωνα ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, την τροποποίηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου, με την προσθήκη δύο (2) παθολόγων ογκολόγων και πέντε (5) νοσηλευτών-τριών, με σκοπό την εξυπηρέτηση των καρκινοπαθών του Νομού. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα κάτωθι:

-Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι Ν.Π.Δ.Δ., είναι ο επίσημος σύμβουλος της πολιτείας για θέματα δημόσιας υγείας στο Νομό Δράμας (όρια Ιατρικού Συλλόγου Δράμας) και ότι όλοι οι υπηρετούντες ιατροί στα όρια του Νομού Δράμας (ιδιωτικού, ή δημόσιου τομέα) είναι μέλη του.

-Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.) και η διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας είναι υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης.

-Η λύση του προβλήματος χρήζει πολιτικής απόφασης για τη δημιουργία ογκολογικού-χημειοθεραπευτικού τμήματος.

-Οι εκπρόσωποι του Δραμινού λαού στο Κοινοβούλιο (βουλευτές) προ έτους, σε σύσκεψη στον Ιατρικό Σύλλογο, υπεσχέθησαν την εκ μέρους όλων υποστήριξη του αιτήματος, για ίδρυση ογκολογικού-χημικοθεραπευτικού τμήματος, ο δε κυβερνητικός βουλευτής υπεσχέθη, μετά την τροποποίηση του οργανογράμματος του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, να κλίσει το ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για περαιτέρω ενέργειες από όλους.

-Το υπ’ αρ. πρωτ. 14321/21-09-2020 έγγραφο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας είναι ασαφές, όσον αφορά τη φράση: «τροποποίηση του οργανογράμματος», με αποτέλεσμα ο εκάστοτε ΔΥΠΕάρχης να πράττει κατά το δοκούν, ή όπως τον διατάζουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι.

Δια όλα τα ανωτέρω και με γνώμονα τη δημόσια υγεία της περιοχής μας, ζητούμε για τελευταία φορά από το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, να τροποποιήσει το οργανόγραμμα και μάλιστα ομόφωνα, με την προσθήκη και δύο (2) θέσεων παθολόγων-ογκολόγων και πέντε (5) νοσηλευτών-τριών. Εάν δεν έχουμε την θετική, ή αρνητική απάντησή σας γραπτώς, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (π.χ. εντός ενός μηνός), δεδομένου ότι ο χρόνος παρέρχεται ταχέως εις βάρος της δημόσιας υγείας της περιοχής μας, είμεθα αποφασισμένοι να λάβουμε αυστηρά, αλλά διαυγή, αναγκαία και δίκαια μέτρα. Προκειμένου να μάθουμε ποιος, ή ποιοι, για μικροκομματικά, μικροσυμφεροντολογικά, ή προσωπικά δεδομένα, παρεμποδίζουν, ή υποθάλπουν, ένα κομμάτι της δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, θα ζητήσουμε από τα μέλη μας ιατρούς, που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, ή στην επιστημονική επιτροπή, να παραιτηθούν άμεσα μετά τη λήξη της μηνιαίας προθεσμίας. Εάν δεν το πράξουν, θα τιμωρηθούν για απειθαρχία στις εντολές του Ιατρικού Συλλόγου, διότι πράττουν εις βάρος της δημόσιας υγείας. Κατ’ αυτό τον τρόπο, η αλήθεια θα εμφανιστεί ολόκληρη και γυμνή ενώπιον όλων των συμπολιτών μας. Εν αναμονή της απαντήσεώς σας.

Η επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς υγείας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Επειδή μέχρι στιγμής δεν πήραμε απάντηση στα αιτήματά μας, παρά μόνο μία ασαφή και παραπλανητική επιστολή από την διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας και δεδομένου ότι και ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. και η διοικητής του νοσοκομείου είναι υπάλληλοι της κεντρικής διοίκησης, αντιλαμβανόμεθα τη δυσκολία τους να εγκρίνουν τα αιτήματα του Ιατρικού Συλλόγου και το αίτημα του συλλόγου καρκινοπαθών Δράμας, αλλά δεν πτοούμεθα και συνεχίζουμε να επιμένουμε, επειδή γνωρίζουμε ότι έχουμε δίκαιο (είμεθα στη διάθεσή σας να προσέλθουμε προς περεταίρω ενημέρωση, όποτε το κρίνετε αναγκαίο).

Επειδή, όμως, διαχρονικά παρακολουθούμε τη συστηματική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που σας αποστείλαμε, σας γνωστοποιούμε ότι, εάν εντός μηνός δεν έχουμε απάντηση από την εντιμότητα σας, ή το Υπουργείο Υγείας, για τα θέματα που αφορούν το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, θα επιβάλλουμε τις αναφερόμενες στο έγγραφό μας (465/02-10-2020) ποινές σε όσους συναδέλφους ιατρούς μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, ή την επιστημονική επιτροπή και δεν παραιτηθούν στο κάλεσμα μας και τούτο, προκειμένου να βοηθήσουμε το Υπουργείο Υγείας να κάνει το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, αλλά με δική του ευθύνη. Η δημόσια υγεία δεν περιλαμβάνει μόνο τον κορονοϊό, αλλά πολύ περισσότερα κι ας μη λησμονούμε ότι και η υπομονή έχει όρια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.