Ο Μάκης Παπαδόπουλος πρότεινε διαδημοτική συνεργασία, για τη θαλάσσια συγκοινωνία με τη Θάσο!

0
18

Τη σύσταση ενός φορέα, από τους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, που θα αναλάβει τη θαλάσσια περιαστική συγκοινωνία μεταξύ του ηπειρωτικού τμήματος του Νομού και της Θάσου, πρότεινε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος. Στο δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα εξής: «Η εξέλιξη με την ουσιαστική διακοπή της πορθμειακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου, δείχνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Οι συνθήκες είναι, πλέον, ώριμες, για να μελετηθεί η συμμετοχή των Δήμων και της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας στη σύσταση αναπτυξιακής εταιρείας ειδικού σκοπού, για τη δημιουργία θαλάσσιας περιαστικής συγκοινωνίας μεταξύ ηπειρωτικού τμήματος και Θάσου.

Το νομοθετικό πλαίσιο του «Κλεισθένη» δίνει αυτή τη δυνατότητα. Χρειάζεται η πολιτική βούληση και η μακροπρόθεσμη στόχευση, ώστε να αποφασίσουμε να επενδύσουμε ουσιαστικά στη σχέση μας με το νησί της Θάσου, ώστε να υποστηρίξουμε και τη βιωσιμότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος.

Ο Δήμος Θερμαϊκού έχει λάβει αντίστοιχη πρωτοβουλία με άλλους εννέα Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη έχει προχωρήσει στη μελετητική ωρίμανση της καθιέρωσης θαλάσσιας περιαστικής συγκοινωνίας. Καλούμε τον δήμαρχο Καβάλας να λάβει την πρωτοβουλία μαζί με τους άλλους δημάρχους του Νομού και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας προς αυτή την κατεύθυνση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.