Ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας άρχισε την διάνοιξη της κεντρικής οδού στο σχέδιο πόλεως του Περιγιαλίου κι ενώ η τοπική κοινωνία αναμένει την απόδοση των παλιών στρατιωτικών εγκαταστάσεων (στρατοπέδων) που βρίσκονται στην περιοχή, ο συντοπίτης υπουργός εθνικής άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες μνημόνια συνεργασίας και συναντίληψης μεταξύ του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) και των Δήμων Ναυπλιέων και Πέλλης.

Τα στρατόπεδα του Δήμου Πέλλης

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021, υπέγραψε με τον δήμαρχο Πέλλης, Γρηγόρη Στάμκο, μνημόνιο συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη περιοχών εντός του Δήμου και την αξιοποίηση, κατά τον βέλτιστο τρόπο, της ακίνητης περιουσίας του Τ.ΕΘ.Α. Παρών ήταν στην υπογραφή του μνημονίου, ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων (Γ.Ε.ΕΘ.Α.), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Η συνεργασία πραγματοποιείται με γνώμονα: α) την εξυπηρέτηση λόγων γενικού συμφέροντος, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού των δύο πλευρών και ειδικότερα, την ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέλλης, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων και αύξησης του τοπικά παραγόμενου εισοδήματος, με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε συνάρτηση με τα οικονομικά και λοιπά οφέλη, τα οποία μπορούν να αποκομίσουν τόσο ο Δήμος Πέλλης, όσο και το Τ.ΕΘ.Α. ως στρατηγικοί εταίροι, β) την συνέργεια δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας (ένοπλες δυνάμεις-τοπική αυτοδιοίκηση), αναφορικά με την αξιοποίηση των υφιστάμενων στον Δήμο Πέλλης ακινήτων ιδιοκτησίας Τ.ΕΘ.Α., συγκεκριμένα των πρώην στρατοπέδων «ΦΙΛΙΠΠΑΚΟΥ» και «ΚΑΨΑΛΗ», εκτάσεως 230.000 και 72.000 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα.

Την διαδικασία πολεοδόμησης θα την αναλάβει ο Δήμος Πέλλης, σε στενή συνεργασία με το Τ.ΕΘ.Α., με πρόβλεψη ολοκληρώσεως εντός τριών (3) ετών από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας. Μετά το τέλος της πολεοδόμησης, στο Ταμείο θα αποδοθεί σε οικοδομικά τετράγωνα, με επιλεγμένες χρήσεις γης και όρους δομήσεως, περίπου το 50%, από την συνολική έκταση των 302.000τ.μ. Η υπόλοιπη έκταση, θα αποδοθεί στον Δήμο, ως εισφορά σε γη και χρήμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της σχετικής νομοθεσίας, για την πολεοδόμηση περιοχών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.