Από την αρχαιότητα, η παρατήρηση των ουράνιων σωμάτων και φαινομένων κέντριζε το ενδιαφέρον του ανθρώπου, ο οποίος προσπαθούσε να συλλέξει πληροφορίες για τον «κόσμο» έξω από τον πλανήτη γη και να ερμηνεύσει, με επιστημονικό τρόπο, τη λειτουργία του σύμπαντος.

Ο σύλλογος ερασιτεχνικής αστρονομίας Δράμας, «Ο Πήγασος», θέλοντας να διαδώσει και να συμβάλλει στην εκλαΐκευση της αστρονομικής γνώσης, ώστε αυτή να γίνει προσβάσιμη στους ερασιτέχνες αστρονόμους και στο κοινό, διοργανώνει σειρά παρατηρήσεων στο Γυμνάσιο Νκηφόρου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 θα γίνει παρατήρηση της σελήνης τεσσάρων ημερών, στις 9μ.μ., την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018 της σελήνης πέντε ημερών, στις 7μ.μ., την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 της πανσέληνου (παρατήρηση ολικής σεληνιακής έκλειψης), στις 7μ.μ., την Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 της σελήνης μιας ημέρας (παρατήρηση μεγίστου βροχής διαττόντων των Περσείδων), στις 7μ.μ. και την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 της σελήνης είκοσι ημερών, στις 7μ.μ.

Επίσης, μετά τη δύση του ηλίου και έως ότου πέσει το σκοτάδι, θα γίνεται ξενάγηση στο υπαίθριο εργαστήριο Φυσικής και στη συνέχεια νυχτερινή παρατήρηση. Αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές, ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν οι παρατηρήσεις. Για επιβεβαίωση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Μιχάλη Δογραματζίδη στο τηλέφωνο: 6944305431.

Ο σύλλογος «Ο Πήγασος», στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί, διοργανώνει ομιλίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή του κοινού. Παράλληλα, προάγει και ενισχύει την επιστημονική έρευνα του διαστημικού σύμπαντος, την μελέτη και έρευνα των σχετικών με την αστρονομία τοπικών στοιχείων, με σκοπό την ανάπτυξη και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνεργάζεται με άλλους επιστημονικούς και τοπικούς φορείς, συλλόγους της χώρας και του εξωτερικού, για την επίτευξη των σκοπών του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here