Οφείλουμε να συγχαρούμε και συγχρόνως να εξάρουμε και να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες, ανώνυμους και επώνυμους, που στηρίζουν εμπράκτως, με τις προσφορές τους, το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των λειτουργών του δημόσιου συστήματος υγείας, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19.

Εάν στον «πόλεμο» αυτό, κατά του κορονοϊού, είναι πολύτιμη η προσπάθεια των γιατρών και των νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, εξίσου πολύτιμη είναι και η στήριξη σ’ αυτούς που μάχονται στην «πρώτη γραμμή», από την «οπισθοφυλακή». Στην Ελλάδα υπάρχει συστράτευση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Πιστεύουμε ότι, ακόμα κι αν το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν πολύ καλά οργανωμένο και στελεχωμένο με το απαραίτητο προσωπικό, πάλι οι πολίτες και οι επιχειρηματίες θα συνέδραμαν στην πανεθνική προσπάθεια.

Μερικοί, δυστυχώς, επέλεξαν να κοιτάζουν (μόνο) το δέντρο, μένοντας στις ελλείψεις σε μέσα, εξοπλισμό και προσωπικό, ενώ μαίνεται η μεγάλη μάχη εναντίον του «αόρατου εχθρού», όπως αποκαλείται ο ιός. Είμαστε σίγουροι ότι, μετά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, οι κοινωνίες θα γίνουν πιο ευαισθητοποιημένες στη στήριξη του συστήματος δημόσιας υγείας.

Ευχόμαστε οι προσφορές σε μέσα και ειδικό εξοπλισμό, να συνεχιστούν και μετά την νικηφόρα έκβαση του «πολέμου» εναντίον του κορονοϊού Covid-19. Αφού το κράτος δεν μπορεί να ενισχύσει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, μπορούν να το κάνουν, με τις δωρεές από το υστέρημα τους, οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι, οι αγρότες κ.λπ. Άλλωστε, το κράτος είναι οι πολίτες. Κατά την άποψη μας, αυτό σημαίνει πατριωτισμός και όχι φιλανθρωπία προς ένα δημόσιο σύστημα υγείας, ή παιδείας, που νοσεί για μερικούς.

Δεν καταλαβαίνουμε, επίσης, γιατί ο Δήμος ανέλαβε το συσσίτιο της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας. Ο Δήμος έχει τις δομές του (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Υπηρεσία πρόνοιας, πρόγραμμα ΤΕΒΑ, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»), για να στηρίξει στην έκτακτη αυτή κατάσταση τους άπορους συμπολίτες.

Γιατί, η Ιερά Μητρόπολη Δράμας αδυνατεί να σιτίσει, για μερικές εβδομάδες, τους 150 συμπολίτες που σιτίζονταν στους ιερούς ναούς των Ενοριών της; Κι αν έκλεισαν οι εκκλησίες για τους πιστούς, δεν σημαίνει πως έκλεισαν και για τους απόρους. Σε μία περίοδο, που τα οικονομικά των Δήμων είναι πολύ στενά και η κρατική χρηματοδότηση γίνεται… με το σταγονόμετρο, δεν γίνεται η τοπική αυτοδιοίκηση να σηκώνει όλο το φορτίο της κοινωνικής πολιτικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.