Διεξήχθησαν, με επιτυχία, οι λαϊκοί αγώνες δρόμου «Γιαννούσια 2017», που διοργανώνονται κάθε χρόνο στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννούση, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποδοχωρίου «Η Πρόοδος», σε συνεργασία με την κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Παγγαίου στην Τοπική Κοινότητα Ποδοχωρίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποδοχωριτών Θεσσαλονίκης «Η Ραχώνα», διοργάνωσε, για πρώτη φορά, λαϊκούς αγώνες δρόμου το 1982. Οι αγώνες έγιναν ανήμερα του Αγίου Γεωργίου και είχαν αφετηρία και τερματισμό την πλατεία «Κυπαρίσσι». Το 1985 ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποδοχωρίου «Η Πρόοδος» και ανέλαβε τη διοργάνωση των αγώνων, τους οποίους το 2003 μετονόμασε σε «Γιαννούσια», στη μνήμη του Ιωάννη Γιαννούση.

Στη συνέχεια, οι αγώνες άλλαξαν ημερομηνία τέλεσης και διευρύνθηκαν με τη συμμετοχή μαθητών του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Ποδοχωρίου. Ο Ιωάννης Γιαννούσης γεννήθηκε το 1929 στο Ποδοχώρι, υπήρξε δραστήριος νέος στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Το 1954 ίδρυσε την ποδοσφαιρική ομάδα «Ελπίς» Ποδοχωρίου και διοργάνωσε λαϊκούς αγώνες δρόμου. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία χορωδίας, διοργάνωνε τουρνουά ποδοσφαίρου και χοροεσπερίδες. Έφυγε από τη ζωή το 1960, σε ηλικία 31 ετών, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στο χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού για το Ποδοχώρι. Η μετονομασία των λαϊκών αγώνων σε «Γιαννούσια», ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να γίνει στη μνήμη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.