Την λύπη του, για την «κατρακύλα» του Δήμου, εκφράζει ο πρώην δήμαρχος Δοξάτου, Δημήτρης Δαλακάκης, ο οποίος έκανε δήλωση για την πολιτική διαχείριση των δημοπρασιών έργων από την δημοτική Αρχή. Αφορμή ήταν η καταγγελία αντιδημάρχου για «στημένες» δημοπρασίες. «Λυπάμαι για την κατρακύλα. Λυπάμαι, που η δημοτική Αρχή καταγγέλλει τον Δήμο για αδιαφάνεια. Κατάντια», αναφέρει. Αναλυτικά η δήλωση του πρώην δημάρχου είναι η ακόλουθη: «Στημένη δημοπρασία. Επιτέλους, να μην μας κυβερνάνε εργολάβοι». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον αντιδήμαρχο Δήμου Δοξάτου, Γιάννη Καγγελίδη και ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της από 15 Ιανουαρίου 2021 συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής στο Καλαμπάκι, κατά τη συζήτηση έγκρισης μιας δημοπρασίας έργου, στην οποία μετείχαν μόνο τρεις εργολάβοι, οι οποίοι έδωσαν έκπτωση 3%, 2% και 1% αντίστοιχα.

Είναι πρωτοφανές αντιδήμαρχος να μιλά για στημένες δημοπρασίες έργων στον Δήμο του. Είναι πρωτοφανές να αναφέρει αντιδήμαρχος, ότι τον Δήμο κυβερνάνε εργολάβοι. Η νομολογία του ελεγκτικού συνεδρίου είναι σαφής, όταν σε δημοπρασία δίνονται ασυνήθιστα χαμηλές εκπτώσεις, τότε ο Δήμος οφείλει να επανδημοπρατήσει το έργο. Αν δεν το επαναδημοπρατήσει και δεχτεί την ασυνήθιστα χαμηλή έκπτωση, θα πρέπει να αιτιολογήσει πώς ακριβώς δεν βλάπτει το δημόσιο συμφέρον.

Το έργο αφορούσε επισκευή μιας δεξαμενής ύδρευσης στα Κύργια. Με μία απλή αναζήτηση στη «Διαύγεια», θα διαπιστώσει κανείς πως οι εκπτώσεις που δίνονται τα τελευταία χρόνια για επισκευές δεξαμενών κυμαίνονται από 30% έως και 55%, είναι δηλαδή υπερδεκαπλάσιες. Αν ήσασταν εσείς ο δήμαρχος, Θέμης Ζεκερίδης, ή η αρμόδια αντιδήμαρχος έργων, Κυριακή Παπαζώτου και ακούγατε την καταγγελία του αντιδημάρχου για στημένη δημοπρασία, θα την κατακυρώνατε με αυτή τη χαμηλή έκπτωση; Αν ήσασταν δήμαρχος, ή αντιδήμαρχος έργων και ένας αντιδήμαρχος σας έλεγε ότι, τον Δήμο κυβερνούν εργολάβοι, πώς θα αντιδρούσατε; Αν διαφωνούσατε, θα αποπέμπατε τον αντιδήμαρχο. Αν συμφωνούσατε, όμως, με τον αντιδήμαρχο, θα επανδημοπρατούσατε το έργο. Κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις σκανδαλίζει.

Η διοίκηση Παπαζώτου Ζεκερίδη, δεν επαναδημοπρατεί το έργο και δεν τολμά να αποπέμψει τον αντιδήμαρχο Καγγελίδη, ο οποίος, είτε είναι συκοφάντης, είτε γνωρίζει πολλά. Σε κάθε περίπτωση, η έκπτωση του 3% είναι ασυνήθιστα χαμηλή. Αν το 3% δεν είναι χαμηλό ποσοστό έκπτωσης, ποιο είναι; Η κατρακύλα του Δήμου συνεχίζεται. Ο εξευτελισμός της δημοτικής Αρχής δεν έχει προηγούμενο. Ο Δήμος Δοξάτου, με τη διοίκηση Παπαζώτου-Ζεκερίδη, αρέσκεται στις απευθείας αναθέσεις και έχει καταστεί Δήμος αναθεσάκιας. Στις δημοπρασίες έργων, όμως, γράφει ιστορία και δέχεται το ασυνήθιστα χαμηλό ως κανονικό και συνηθισμένο. Αυτή είναι η κανονικότητα Παπαζώτου-Ζεκερίδη στα έργα. Λυπάμαι για την κατρακύλα. Με πόνο, τεράστιο αγώνα και πρωτοφανή πόλεμο, έφτασα τον Δήμο Δοξάτου από την πτώχευση στον πλούτο. Λυπάμαι, που η δημοτική Αρχή καταγγέλλει τον Δήμο για αδιαφάνεια. Κατάντια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.