Το ενδιαφέρον του, για την ικανοποίηση του αιτήματος της ίδρυσης Επαγγελματικού Λυκείου στο νησί της Θάσου, εκδήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 σχολικές μονάδες του τομέα επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Νομό Καβάλας. Ο υφυπουργός χαρακτήρισε οξυμένο κοινωνικό ζήτημα την καθημερινή μετακίνηση των Θάσιων μαθητών που φοιτούν στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Χρυσούπολης και δήλωσε, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ότι πρέπει να επιλυθεί. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι θα συζητήσει με τους συνεργάτες του το ζήτημα και σύντομα θα ανακοινώσει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

«Έγιναν εγκλήματα στις προμήθειες εξοπλισμού»

Συνοδευόμενος από υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο υφυπουργός επισκέφτηκε ΕΠΑ.Λ. στο Νομό Καβάλας και συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για τα ζητήματα που τους απασχολούν και τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. «Χωρίς αυτή την ανάδραση, δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα», ανέφερε και δήλωσε ικανοποιημένος για το επίπεδο του εκπαιδευτικού προσωπικού και της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Τόνισε, ακόμα, ότι θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για τη βελτίωση της κατάστασης με συγκεκριμένες παρεμβάσεις, πολιτικού και νομοθετικού χαρακτήρα, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στους διαθέσιμους πόρους.

«Την εποχή της ευμάρειας έγιναν εγκλήματα στις προμήθειες εξοπλισμού. Πετάχτηκαν εκατομμύρια ευρώ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ο εξοπλισμός που αγοράστηκε δεν αξιοποιήθηκε. Εμείς θα σεβαστούμε και το τελευταίο ευρώ», δήλωσε. Είπε, επίσης, ότι η επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα, δεν κατέχει τη θέση που της αξίζει και ότι ο μεγάλος στόχος του Υπουργείου Παιδείας, είναι να αλλάξει το αρνητικό στερεότυπο στην κοινωνία.

«Η επαγγελματική εκπαίδευση στην Ελλάδα πρέπει να γίνει ελκυστική και ισότιμη με τη γενική εκπαίδευση», σημείωσε. «Δεν είναι συνηθισμένο να επισκέπτεται ο υπουργός σχολικές μονάδες και να συζητά με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα και δρομολογήθηκαν λύσεις σε προβλήματα», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.