Έντονη ήταν η χιονόπτωση στην περιοχή του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, με το χιόνι σε ορισμένα σημεία να ξεπερνά ακόμα και τα σαράντα εκατοστά. Το κύμα κακοκαιρίας «έφτασε» στην  περιοχή το βράδυ της Κυριακής αρχικά με δυνατούς ανέμους και στην συνέχεια με χιονόπτωση.

Η χιονόπτωση ήταν εντονότερη στα ψηλότερα σημεία της περιοχής και σε συγκεκριμένους οικισμούς, οι οποίοι παραδοσιακά δέχονται μεγαλύτερες ποσότητες χιονιού συγκριτικά με άλλους οικισμού με χαμηλότερο υψόμετρο. Χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας των ημερών αυτών ήταν το γεγονός πως η θερμοκρασία διατηρήθηκε σε επίπεδα ιδιαίτερα ψηλά για την εποχή, ακόμα και τις ημέρες μετά την χιονόπτωση όταν συνήθως η θερμοκρασία πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από τους μηδέν.

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο δεν υπήρξαν σοβαρά μιας και ο μηχανισμός τόσο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όσο και του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου  κινήθηκαν άμεσα, καλύπτοντας τις ανάγκες στο σύνολο του οδικού δικτύου. Ο τακτικός αποχιονισμός και η χρήση αλατιού περιόρισαν τα όποια προβλήματα και το οδικό δίκτυο διατηρήθηκε λειτουργικό καθ’ όλη την διάρκεια της κακοκαιρίας. Βεβαίως οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε επιφυλακή μιας και είναι γνωστό πως οι συνθήκες στην περιοχή θα μεταβληθούν σε περίπτωση πτώσης της θερμοκρασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.