Η δήλωση του βουλευτή Δράμας, Χρήστου Καραγιαννίδη, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επίλυση των ζητημάτων μεταξύ των δύο γειτονικών κρατών, με «οδηγό» τη «συμφωνία» των Πρεσπών, δεν είναι, σε καμία περίπτωση, τυχαία.

Καταρχάς, η Ελλάδα δεν είχε ποτέ «διαφορές» με την Τουρκία, πλην του ζητήματος της κατοχής τμήματος της Κύπρου, αλλά οι κυβερνήσεις της γείτονα χώρας προβάλλουν διαχρονικά διεκδικήσεις, σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων και της διεθνούς νομιμότητας. Όλα αυτά τα χρόνια, η πολιτική της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα είναι επιθετική, ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις τηρούν αμυντική (έως παθητική) στάση.

Κάτι ανάλογο συνέβαινε και συμβαίνει με τις κυβερνήσεις των Σκοπίων. Η πολιτική του κατευνασμού της επιθετικότητας, από ελληνικής πλευράς, σε συνδυασμό με τη διεθνή συγκυρία οδήγησαν στη «συμφωνία» των Πρεσπών. Το ίδιο θα συμβεί και με την Τουρκία, αλλά στην περίπτωση αυτή, η «συμφωνία» μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών των δύο κρατών, την οποία επικαλέστηκε ο Χρ. Καραγιαννίδης, θα είναι πιο επώδυνη για την Ελλάδα. Διότι, η Τουρκία είναι μεγαλύτερο μέγεθος στα Βαλκάνια και στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, σε σύγκριση με τα Σκόπια. Και δεν θα αρκεστεί σε μία ονομασία.

Ο Χρ. Καραγιαννίδης, όπως και άλλα κομματικά στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό για τις επόμενες «συμφωνίες» που θα υπογράψει η σημερινή, ή οι επόμενες κυβερνήσεις της χώρας. Η επιτροπή που απένειμε το Νόμπελ «ειρήνης» στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον ομόλογό του των Σκοπίων, για την πλαστογράφηση της ιστορίας, βιάστηκε! Διότι, οι νέες συμφωνίες, θα μας κάνουν να ξεχάσουμε αμέσως τη «συμφωνία» των Πρεσπών.

Δεν είναι, επίσης, τυχαίο, ότι ο Χρ. Καραγιαννίδης μίλησε για επίλυση των ζητημάτων με την Τουρκία σε επίπεδο ηγεσιών. Γνωρίζει πολύ καλά, ότι αν ζητηθεί η άποψη του ελληνικού λαού για τα μείζονα εθνικά ζητήματα, θα είναι εντελώς διαφορετική από την πολιτική απόφαση των ηγετών του. Διότι, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να χειραγωγηθεί εύκολα, όπως μία μερίδα τυχοδιωκτών της πολιτικής.

Η άποψη του ελληνικού λαού δεν ζητήθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων κι ούτε θα ζητηθεί στις επόμενες παραχωρήσεις που θα κάνει η Ελλάδα, στο πλαίσιο ενός ακόμα «έντιμου συμβιβασμού», όπως ισχυρίζονται, αφελώς, οι «σύντροφοι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλήθεια, ποιος σώφρων πολίτης τους πιστεύει και υπολογίζει σοβαρά αυτά που λένε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here