Ο Χρ. Τοψίδης υπέγραψε το πρώτο έργο της θητείας του: Το πρώτο έργο αφορά τη Δράμα

0
88

Σε σύσκεψη, με τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων και των Τμημάτων των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, προήδρευσε ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος συνοδευόταν από τους συνεργάτες του και συγκεκριμένα: από τον αναπληρωτή περιφερειάρχη, Νικόλαο Ευκαρπίδη και τον εκτελεστικό γραμματέα, Παναγιώτη Χαλβατζή. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν: ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Μιχαήλ Μουρβετίδης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάργυρος Πατακάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος επαγγελματικής κατάρτισης και δια βίου μάθησης, Κωνσταντίνος Κόντος.

Η νέα διοίκηση έχει ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων. Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι, η νέα διοίκηση έχει ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό και στηρίζεται στα στελέχη της, προτάσσοντας την αξία της ισονομίας. Αναφέρθηκε στον στόχο της μεγαλύτερης δυνατής απορρόφησης κονδυλίων από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με γνώμονα την ευημερία των πολιτών της. Αναγνώρισε την βαρύνουσα σημασία της υποστελέχωσης και των ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή και δεσμεύτηκε για την αντιμετώπισή τους. Έκανε ειδική αναφορά στην ίδρυση του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας, με στόχο την πιο ευέλικτη λειτουργία και την εκπόνηση μελετών, με ιδιαίτερη βοήθεια προς τους μικρούς Δήμους. Επίσης, έκανε αναφορά στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας και στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του.

Ο αναδασμός στο αγρόκτημα Δοξάτου

Την ίδια ημέρα, ο περιφερειάρχης συνυπέγραψε με τον ανάδοχο, το συμφωνητικό για την εκπόνηση μελέτης του αναδασμού του αγροκτήματος Δοξάτου. Εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, το πρώτο έργο που υπέγραψε ως περιφερειάρχης λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα, που ταλάνιζε τον αγροτικό πληθυσμό του Δήμου Δοξάτου, καθώς το ζήτημα εκκρεμούσε από το έτος 2007. Τόνισε πως έργα όπως ο αναδασμός, έχουν ανταποδοτικό αποτέλεσμα και δημιουργούν οικονομίες κλίμακας και δεσμεύτηκε πως οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας θα συνδράμουν, ώστε να γίνουν απρόσκοπτα οι εργασίες. Πρόσθεσε πως, εφόσον τηρηθεί πιστά το χρονοδιάγραμμα των δύο ετών, θα δρομολογηθούν κι άλλοι αναδασμοί.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Μιχ. Μουρβετίδης, ανέφερε πως η ημέρα είναι πολύ σημαντική για την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και ειδικότερα για τον Δήμο Δοξάτου. Υπογράμμισε ότι, η νέα περιφερειακή Αρχή είναι αποφασισμένη να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που εκκρεμούν. Ο ανάδοχος της μελέτης και πρόεδρος της εταιρίας «ΓεωΑνάλυση Α.Ε.» αναφέρθηκε στην εμπειρία και στην τεχνογνωσία της εταιρίας, καθώς και στην μεγάλη γνώση του αγροκτήματος Δοξάτου, ενώ δήλωσε αισιόδοξος για την έγκαιρη παράδοση των αγροτεμαχίων στους καλλιεργητές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για την πρόσφατη συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τις κινητοποιήσεις των γεωργών, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του πρωτογενούς τομέα για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και στον γόνιμο διάλογο με τους εκπροσώπους των γεωργών. Εξέφρασε την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους, με σεβασμό στην δημοκρατία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.