Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 στην Καβάλα, μεταξύ διοικητικών παραγόντων της Ένωσης Αγροτών Συνεταιρισμένων (Ε.Α.Σ.) Καβάλας και εκπροσώπων του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (T.A.P. AG), με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος βιοτικής στήριξης και μεταβατικής υποστήριξης, που το έργο υλοποιεί στις τοπικές κοινότητες κατά μήκος του αγωγού και άλλες πρωτοβουλίες, για την προστασία της γης και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Στο σχετικό δελτίο Τύπου, που απέστειλε η κοινοπραξία του αγωγού T.A.P., αναφέρονται τα εξής: «Την Ε.Α.Σ. εκπροσώπησαν το προεδρείο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου: Κωνσταντίνος Λεπίδας (πρόεδρος), Γεώργιος Μαυρουδής (αντιπρόεδρος), Κλέαρχος Σαραντίδης (γενικός διευθυντής), Γεώργιος Χατζηλιάδης (διευθυντής Οικονομικών), Μαρία Αναστασιάδου (διευθύντρια Εμπορίου), Στυλιανός Μερμελέγκας (ταμίας) και τα μέλη: Νικόλαος Εμμανουηλίδης, Ιωάννης Κυριακούδης, Χρήστος Λειβαδίτης. Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Δήμος Βρύζας και τα μέλη: Δημήτριος Θεοφυλακτίδης και Αθανάσιος Μπούτζουρας, καθώς και οι γεωπόνοι, Φίλιππος Κοπελίδης και Θεοδώρα Κοσμίδου, με την επικεφαλής διευθύντρια των γεωπόνων, Αριστέα Νικάκη.

Από πλευράς Τ.Α.Ρ., παρευρέθηκαν οι: Θεόδωρος Ζέρβας (διευθυντής Τμήματος Απόκτησης Δικαιωμάτων Γης), Σπύρος Νάκος (υπεύθυνος Τοπικών Κοινωνιών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης) και ο συνεργαζόμενος γεωπόνος, Μάριος Μίχος. Η ομάδα του Τ.Α.Ρ. παρουσίασε το πρόγραμμα βιοτικής στήριξης, που εφαρμόζεται προς όφελος όσων επηρεάζονται από την κατασκευή του αγωγού και περιλαμβάνει τη διεξαγωγή εδαφολογικών μελετών, τη δωρεάν διάθεση λιπασμάτων, συμβουλευτικές συναντήσεις με ειδικούς και άλλες δράσεις, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των ιδιοκτητών και χρηστών της γης, πάντα με απόλυτο σεβασμό στην ελληνική γη που φιλοξενεί τον αγωγό και τους ανθρώπους που την καλλιεργούν.

Συζητήθηκε, επίσης, η εξέλιξη της διαδικασίας αποκατάστασης και επιστροφής της γης για την επανέναρξη των αγροτικών εργασιών και άλλα θέματα που αφορούν στη γη και την αγροτική παραγωγή της περιοχής. Οι δύο πλευρές θα βρίσκονται σε επικοινωνία, για να εξετάσουν από κοινού τομείς συνεργασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.