Ποιήματα πέντε Καβαλιωτών ποιητών ανθολογήθηκαν στο νέο ποιητικό ημερολόγιο 2018 των εκδόσεων «Ιωλκός», που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία για 23η συνεχόμενη χρονιά, με επιμέλεια-ανθολόγηση του δημοσιογράφου, ποιητή, Γιάννη Κορίδη και σχέδια του Βασίλη Γεωργίου. Πρόκειται για τους ποιητές: Βασίλη Βασιλικό (ποίημα «Επίλογος»), Κώστα Καναβούρη (ποίημα «Η αντιδικία συνεχίζεται»), Χρήστο Κεραμίδη (ποίημα «Ερωτικό»), Λεόντιο Πετμεζά (ποίημα «Τα αστέρια καίγονται»), Γιώργο Στογιαννίδη (ποίημα «Χωρίς να κυτταχτεί»).

Ο εκδότης και άνθρωπος των γραμμάτων, Γιάννης Κορίδης, με την ετήσια έκδοση, πραγματοποιεί μία έγκριτη εμπεριστατωμένη μελέτη και ουσιαστικά επιλεγμένη καταγραφή της ποίησης διαμέσου των χρόνων. Κάθε μέρα περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες και ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα που καλύπτει την ευρύτερη γκάμα από τους κλασικούς δημιουργούς έως τα σύγχρονα ονόματα που επιβεβαιώνουν την εξελικτική διαχρονική πορεία της ελληνικής ποίησης. Στη φετινή έκδοση ανθολογούνται ποιήματα από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από τον Αρχίλοχο στον Διονύσιο Σολωμό και από τον Κ. Π. Καβάφη στον Τίτο Πατρίκιο, ποιήματα επετειακά, όλων των εποχών και των τάσεων, για καθημερινή ανάγνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.