Πανελλήνια Δράση “Από παιδί σε παιδί V”

0
6

Το Σωματείο μας «Ο Τοίχος της Καλοσύνης» Δράμας βρίσκεται στην  ευχάριστη θέση να διοργανώσει για 5η συνεχόμενη χρονιά την πρωτότυπη δράση «Από παιδί σε παιδί». Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να δωρίσουν τη τσάντα, που δεν χρησιμοποιούν πια, σε ένα άλλο παιδί. Οι  καθαρές, φρεσκοπλυμένες, και γεμάτες με διάφορα καινούρια σχολικά είδη όπως τετράδια, μολύβια, χάρακες κτλ. τσάντες που θα συλλεχθούν, θα διανεμηθούν στη συνέχεια από τους εθελοντές και τις εθελόντριές μας σε μαθητές και μαθήτριες όλων των ηλικιών, οι οποίοι  βρίσκονται σε ανάγκη και διαμένουν σε στέγες φιλοξενίας ή υποστηρίζονται από λοιπές δομές φροντίδας. Αναπόσπαστο στοιχείο αυτής της δράσης είναι μέσα στη τσάντα να βάλει το παιδί, που θέλει να τη δωρίσει, ένα προσωπικό μήνυμα αγάπης για το παιδί που θα είναι ο νέος κάτοχος της. Απλά, ανθρώπινα και αλληλέγγυα… «από παιδί σε παιδί» χαρίζουμε παιδικά χαμόγελα και δημιουργούμε μια αλυσίδα αγάπης που ενώνει τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας μας. Εκτός από τις  μεταχειρισμένες τσάντες σε άριστη κατάσταση που οι δωρητές διατίθενται να χαρίσουν,  έχουν επίσης την δυνατότητα να προσφέρουν και καινούριες, ομοίως και λοιπά σχολικά είδη. 

Η φετινή δράση «Από παιδί σε παιδί  ξεκίνησε στις 16 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2023. Για δεύτερη χρονιά η συγκεκριμένη δράση θα έχει πανελλήνια εμβέλεια και, ως εκ τούτου, θα συμπεριλαμβάνει περισσότερους από 600  μαθητές και μαθήτριες, που βρίσκονται σε ανάγκη, σε συνεργασία με συνολικά 15 φορείς στη Δράμα, στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στο Σουφλί, στην Αλεξανδρούπολη, στη Μυτιλήνη, στην Κομοτηνή και στις Σάπες Ροδόπης. Πιο συγκεκριμένα, οι εν λόγω φορείς είναι οι εξής: το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, οι 5 Κοινωνικές Υπηρεσίες του Νομού Δράμας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας, ο Σύλλογος Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλίου και Περιφέρειας «Νήμα Ζωής», το ΚΕ.ΚΟ.Π.Α.Π. Δήμου  Σουφλίου, ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου “Ο Άγιος Βασίλειος”, τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής, Σαπών και Μυτιλήνης των Παιδικών Χωριών SOS και το Άσυλο του Παιδιού.

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι αγάπης και προσφοράς είναι 20 σημεία συλλογής σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπου οι συμπολίτες μας μπορούν να παραδώσουν τη δωρεά τους. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν και να γίνουν κρίκοι σε αυτήν την αλυσίδα αλληλεγγύης μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να ενημερωθούν σχετικά με τα σημεία συλλογής ανά περιοχή, καθώς επίσης και με ποιους τρόπους μπορούν να συμμετέχουν από άλλα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, στα τηλέφωνα του Σωματείου: 6945233637 & 6981322003, όπως επίσης και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση thewallofkindnessdrama@gmail.com, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο Facebook:  Ο τοίχος της καλοσύνης – Δράμα και στο Instagram: @toixoskalosynhs_drama.

Σας επισυνάπτουμε την αφίσα της συγκεκριμένης δράσης με σκοπό τη διευκόλυνση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των δωρητών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό.

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς εκ των προτέρων για τον αμείωτο ζήλο, τη στήριξη και την αγάπη με την οποία αγκαλιάζετε τις δράσεις μας. Η πολύτιμη συνεισφορά σας μας καθιστά ικανούς να χαρίσουμε και φέτος μια ευτυχισμένη, ξένοιαστη και δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη!

Με εκτίμηση, Σωματείο Εθελοντών Μη Κερδοσκοπικού 

Τηλ: 6945233637 & 6981322003                                                       

Κοινωνική Υπηρεσία Σωματείου: 6949128813                             

Email: thewallofkindnessdrama@gmail.com  

Facebook:Ο Τοίχος της Καλοσύνης Δράμα                

Instagram: toixoskalosynhs_drama

YouTube: The Wall of Kindness   

Twitter:  WallofKindnessGR 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.