Παράθυρο ευκαιρίας για επιχειρήσεις της Δράμας!

0
20

Παράθυρο ευκαιρίας για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Νομό Δράμας, προκειμένου να διεισδύσουν στην μεγάλη αγορά της Σαουδικής Αραβίας και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, ανοίγει η αποκλειστική συνεργασία της Εταιρείας Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας (ΕΒΕΤΑΜ) με την Motabaqah Europe.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, επισκέφτηκαν την Δράμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ, Σκιπίων Αποστολάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της Motabaqah International Laboratories, Mamdoh Althobaty και ο νομικός σύμβουλος της ΕΒΕΤΑΜ, Δημήτρης Μπράμης, όπου συναντήθηκαν με επιχειρηματίες που έχουν την δυνατότητα εξαγωγής των προϊόντων που παράγουν. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης.

Νέα εποχή στις σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία

Η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας της ΕΒΕΤΑΜ και της εταιρείας Motabaqah Europe σηματοδοτεί νέα εποχή στην εμπορική σχέση της Ελλάδας με την Σαουδική Αραβία. Η ΕΒΕΤΑΜ θα εκτελεί, για λογαριασμό της Motabaqah Europe, τους ελέγχους και τις επιθεωρήσεις που απαιτούνται, για να εξαχθούν προϊόντα από την Ευρώπη προς την Σαουδική Αραβία, που πρακτικά σημαίνει ότι, κάθε ευρωπαίος επιχειρηματίας που θέλει να εξάγει το προϊόν του στην συγκεκριμένη αγορά, θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα. Η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., είναι το ελληνικό πολυκλαδικό πολυ-τεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων, υλικών, εγκαταστάσεων και συστημάτων διαχείρισης. Η εταιρεία προήλθε από την συγχώνευση τριών τεχνολογικών φορέων με 25ετή εμπειρία στον χώρο των υλικών: ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., ΕΚΕΠΥ Α.Ε., ΕΤΑΚΕΙ Α.Ε., ενώ στην νέα ΕΒΕΤΑΜ προσαρτώνται και οι δραστηριότητες πιστοποίησης και εργαστηριακών δοκιμών του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛ.Ο.Τ. Α.Ε.). Στόχος είναι, η ανάπτυξη πολυδιάστατων συνεργασιών και η δημιουργία ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες, μέσα από την δημιουργία προστιθέμενης αξίας στα προϊόντα που παράγουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην αγορά. Η ΕΒΕΤΑΜ είναι ο μόνος Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης με ιδιόκτητα εργαστήρια μετρήσεων και αναλύσεων υλικών και προϊόντων, γεγονός που παρέχει την δυνατότητα προσφοράς ολοκληρωμένων λύσεων. Η εταιρεία έχει να επιδείξει σημαντικές και συστηματικές συνεργασίες με βιομηχανικές επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ενώ η παράλληλη ερευνητική δραστηριότητα αποτελεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα. Η ΕΒΕΤΑΜ είναι μία εταιρεία δημόσιου συμφέροντος μικτού χαρακτήρα, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχουν τόσο φορείς και εταιρείες του δημόσιου τομέα, όσο και ιδιωτικές εταιρείες. Η ΕΒΕΤΑΜ λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.