Σήμερα, που κάποιοι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν αξεπέραστες οικονομικές δυσκολίες, και ενώ η Δημοτική Αρχή του κ. Μαμσάκου:

έχει αυξήσει κατά  52 % τα δημοτικά τέλη

έχει αυξήσει τα δίδακτρα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο Δημοτικό Ωδείο

έχει επιβάλλει την πληρωμή συνδρομής στα μέλη του ΚΑΠΗ

αρνείται λόγω έλλειψης χρημάτων τη λειτουργία Παιδικού Σταθμού στην Καλλίφυτο

έχει αποκλείσει δικαιούχους από τις ενισχύσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου

δηλώνει ότι δεν έχει λεφτά για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής

σκανδαλωδώς και παράνομα πληρώνονται με διπλό μισθό δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μαμσάκου που διορίστηκαν πρόεδροι Νομικών Προσώπων του Δήμου Δράμας.

Κάθε ηθικός φραγμός ξεπερνιέται εύκολα όταν διακατέχεσαι από την αντίληψη ότι «η εξουσία είναι λάφυρο». Η αντίληψη αυτή επιβεβαιώθηκε σε πολλές ως τώρα αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής του κ. Μαμσάκου, αλλά είναι ιδιαίτερα εμφανής στις αποφάσεις επιλογής Αντιδημάρχων και Προέδρων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, όπου, για να προλάβουν να εισπράξουν όλοι κάποιο μισθό, οι περισσότεροι έρχονται και φεύγουν χωρίς να παρουσιάσουν κάποιο έργο.

Όταν στις αρχές του 2017 καταψηφίσαμε τις αποφάσεις καταβολής διπλών αποδοχών σε Προέδρους Νομικών Προσώπων του Δήμου που είναι μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι του Κράτους ή συνταξιούχοι του Δημοσίου, το κάναμε καταθέτοντας παράλληλα και τις σχετικές διατάξεις που το απαγορεύουν. Αποφάσισαν, λοιπόν,  την καταβολή διπλού μισθού, παρότι γνώριζαν ότι είναι παράνομη, και κάποιοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να λαμβάνουν διπλές αποδοχές, μεταφέροντας το κόστος  στις πλάτες των Δραμινών, χωρίς να λογαριάζουν τις πράξεις 179/2017 και 252/2017 του 1ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τις οποίες έχει κριθεί οριστικά παράνομη η καταβολή των διπλών αποδοχών.

Εμείς θα ζητήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 24-1-2018 την άμεση διακοπή της καταβολής των διπλών μισθών, την επιστροφή των παρανόμως καταβληθέντων και την ταυτόχρονη κατάργηση των αυξήσεων στο Δημοτικό Ωδείο και της συνδρομής στα μέλη του ΚΑΠΗ.

Περιμένουμε από την Δημοτική Αρχή και τους συμβούλους της πλειοψηφίας να πράξουν το καθήκον τους, σύμφωνα και με τον όρκο που όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δώσαμε κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας, να υπερασπιστούν τη νομιμότητα και την ηθική και να προασπίσουν τα συμφέροντα του Δήμου Δράμας και όλων των Δραμινών.

Η παράταξη που φιλοδοξούσε να ενώσει τη Δράμα φροντίζει αποκλειστικά και μόνο για τη δική της εσωτερική ενότητα και ισορροπία, μοιράζοντας θέσεις και διπλούς μισθούς στους αιρετούς της.

Οι Δραμινοί τους έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη και περιμένουν αγανακτισμένοι τη λήξη της θητείας της αποδεδειγμένα χειρότερης δημοτικής αρχής.

 

Γραφείο Τύπου

 

e-mail: poli-zoi@outlook.com

Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.