Το Επιμελητήριο Δράμας, μετά από έγγραφο του Συνδέσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος, όπου επισημαίνεται η αντίθεση τους στο Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) & της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους-Διεύθυνση Αλκοόλης και Τροφίμων, απέστειλε επιστολή στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και τα Επιμελητήρια της χώρας ώστε να αποτρέψουν την υπογραφή της συγκεκριμένης απόφασης, που με τις διατάξεις της οδηγεί τον κλάδο των μικροζυθοποιών σε κίνδυνο της βιωσιμότητας τους. Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος απέστειλε ήδη έγγραφο για το συγκεκριμένο θέμα υιοθετώντας πλήρως τις προτάσεις και την αιτιολογία του Συνδέσμου των Μικροζυθοποιών.

Η επιστολή του Επιμελητηρίου Δράμας Αρ πρωτ. 2894/18-12-2018

Προς:

Κεντρική Ένωση επιμελητηρίων Ελλάδας

Κοινοποίηση :

Επιμελητήρια χώρας

Σύνδεσμο Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος

 

Σχετικά με την επιστολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους, Διεύθυνση Αλκοόλης και Τροφίμων με ημερομηνία 10/12/2018 με αρ. πρωτ. 30/003/000/4729 και θέμα την «Αποστολή σχεδίων διατάξεων επί της νομοθεσίας του ζύθου προς διαβούλευση», υπάρχει εντονότατη και δίκαια αντίδραση του Συνδέσμου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος.

Με την ακατανόητη παρέμβαση της ΑΑΔΕ προς το υπουργείο τίθεται σοβαρός κίνδυνος πλέον για την  λειτουργία και την βιωσιμότητα του κλάδου της μικροζυθοποιίας.

Παραθέτουμε τα συνημμένα έγγραφα προς ενημέρωση και ζητούμε την παρέμβαση της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων της χώρας, στην υποστήριξη των αιτημάτων των επιχειρήσεων ενός κλάδου που αναπτύσσεται ραγδαία, παρά τις δυσκολίες ενός ισχυρού ανταγωνισμού, που τα γεγονότα μέχρι σήμερα έχουν αποδείξει ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι και αθέμιτος.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας προς τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να υπάρξει απόσυρση του σχεδίου της Υπουργικής Απόφασης και να συνταχθεί νέο σχέδιο από μηδενική βάση με την συμμετοχή των εκπροσώπων του κλάδου των ζυθοποιών .

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.