Η περιφερειακή Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, που ιδρύθηκε το 2014 με έδρα την Κομοτηνή, είναι το δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρίες, χρόνιων πασχόντων και των οικογενειών τους, μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και ενταγμένη στο Εθνικό Μητρώο Φορέων Ιδιωτικού Τομέα μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, καθώς και στο Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Η περιφερειακή Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή προς τους δημάρχους των παραθαλάσσιων Δήμων, για να ζητήσει την κατάλληλη προετοιμασία των ακτών, προκειμένου να διευκολυνθούν τα άτομα με αναπηρίες. Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κυρίες και κύριοι,

Απευθυνόμαστε σ’ εσάς, για ένα θέμα που χρήζει της δικής σας παρέμβασης και πρωτοβουλίας, προκειμένου να διευκολυνθούν στις παραλίες, για το φετινό καλοκαίρι, τα άτομα με κινητικές αναπηρίες και άλλες χρόνιες παθήσεις της Περιφέρειας μας. Με δεδομένο τον πρόσφατο εγκλεισμό μας, λόγω κορονοϊού, αλλά και την έντονη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα υπάρξει διάθεση το επόμενο χρονικό διάστημα για την έναρξη της θαλάσσιας κολύμβησης από τα μέλη μας, δεδομένου ότι είναι ιδιαιτέρως ευεργετική για την ομαλή κινητική τους εξέλιξη και σωματική τους ευεξία, μιας και το προηγούμενο διάστημα δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες φυσικοθεραπείες τους, λόγω των έκτακτων συνθηκών και προληπτικών μέτρων του covid-19. Αιτούμαστε, λοιπόν, να μεριμνήσετε, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή οργάνωση και επίσπευση των διαδικασιών, για την έγκαιρη τοποθέτηση των αυτόνομων μηχανισμών πρόσβασης στη θάλασσα (μηχανισμοί seatrac) και του συνοδευτικού εξοπλισμού τους, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, όταν αυτό καταστεί επιτρεπτό και εφικτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.