Μετά την αντικατάσταση των παλιών λυχνιών φωτισμού με καινούργιες της τεχνολογίας Led, για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αντιμετώπιση των συχνών βλαβών, έγινε ένα ακόμα βήμα, για τον εκσυγχρονισμό των φωτεινών σηματοδοτών στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, με την επωνυμία «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου: «αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός και λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών του Νομού Καβάλας», με προϋπολογισμό 74.000 ευρώ.

Το αντικείμενο του έργου αφορά, μεταξύ άλλων, στην αναβάθμιση των ρυθμιστών κυκλοφορίας, που είναι παλαιάς τεχνολογίας, στην καταγραφή της κυκλοφορίας των οχημάτων, ενώ θα εγκατασταθεί σύστημα τηλεματικής επιτήρησης, που θα ελέγχει την λειτουργία των ρυθμιστών κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και θα μπορεί να ειδοποιεί για τις βλάβες στους φωτεινούς σηματοδότες.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, διότι αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία, προς το συμφέρον των συμπολιτών μας. Με τη δημιουργία του κέντρου ελέγχου φωτεινής σηματοδότησης, που θα έχει την έδρα του στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, αφενός να έχουμε άμεση εικόνα της λειτουργίας των ρυθμιστών κυκλοφορίας και των φωτεινών σηματοδοτών του οδικού δικτύου, αφετέρου μας δίνετε η δυνατότητα να επεμβαίνουμε και να διορθώνουμε την τυχόν βλάβη που θα υπάρξει από το κέντρο ελέγχου, χωρίς την μετάβαση στον τόπο όπου βρίσκονται οι φωτεινοί σηματοδότες. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, που ενέκρινε και χρηματοδότησε το πιο πάνω έργο, διότι άμεση προτεραιότητα μας, είναι η οδική ασφάλεια των οδηγών και η εξυπηρέτηση των πεζών». Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε, ακόμα, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, γιατί εργάστηκαν υπό δύσκολες συνθήκες για να πραγματοποιηθεί η γραφειοκρατική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου. Επίσης, σημείωσε ότι, πρόκειται για μία πρωτοποριακή πράξη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Παρών στη συνέντευξη Τύπου, ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας, ο οποίος έκανε μία σύντομη παρουσίαση του μοντέλου που λειτουργεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.