Σε κλίμα ομόνοιας, ενότητας και αισιοδοξίας, ο σύλλογος υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας πραγματοποίησε την κοπή της βασιλόπιτας για το έτος 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας. Συγκεκριμένα, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη βρέθηκαν μόνο ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στέφανος και η πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, ενώ διαδικτυακά παρακολούθησαν οι υπάλληλοι με την αρωγή του Τμήματος Πληροφορικής.

Ο μητροπολίτης, κ. Στέφανος, ευλόγησε την βασιλόπιτα και ευχήθηκε σε όλους και όλες καλή και ευλογημένη χρονιά, ενώ αναφέρθηκε στον πρωτόγνωρο τρόπο διεξαγωγής της εκδήλωσης, λόγω των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν. Επεσήμανε ακόμα ότι: «Απ’ όλη αυτή τη διαδικασία θα έχουμε πολλά οφέλη, σε όλα τα επίπεδα, σε όλες τις μορφές, από τους μικρούς μέχρι τους μεγάλους φορείς, από τους ανθρώπους, τις οικογένειές μας, τα συστήματα της υγείας, την περιπλοκή των απόψεων, των θεμάτων και των προβλημάτων. Η ξεχωριστή αυτή στιγμή, να ευλογήσουμε και να κόψουμε την καθιερωμένη πίτα, δίνει την ευκαιρία να κάνουμε έναν απολογισμό με το τέλος του προηγούμενου χρόνου και πιστεύω ότι έχουμε να πούμε πολλά στους μεταγενεστέρους. Να καταγράψουμε, να διαπιστώσουν την ομόνοιά μας, την ενότητά μας. Δυστυχώς, εάν τους παραδώσουμε άλλα μηνύματα, ούτε θα μας θυμούνται μετά για το πώς αντιμετωπίσαμε καταστάσεις και γεγονότα. Σας εκφράζω γενικότερα την προσευχή της Εκκλησίας μας και του αποστόλου Παύλου, να έχετε υγεία εσείς και οι οικογένειές σας και όσοι έχετε υποστεί μία διαδικασία με τα φαινόμενα αυτά δόξα στο Θεό να ξεφεύγει αμέσως και να φεύγει και είμεθα όλοι ενωμένοι, για την κοινή πορεία, για το κοινό μέλλον μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον μητροπολίτη, είπε ότι: «Ίσως αυτή η πανδημία που περνάμε, μάς κάνει καλύτερους ως ανθρώπους και να συνειδητοποιήσουμε αυτό που είπε ο σεβασμιώτατος, ότι κάποια πράγματα που τα θεωρούσαμε αυτονόητα, τελικά δεν είναι. Αυτό που θέλω να ευχηθώ κι εγώ για το 2021, είναι να έχουμε μία καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και ευλογία». Ο αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για την αγαστή συνεργασία το 2020 λέγοντας ότι: «Ειλικρινά, έχω τις καλύτερες εντυπώσεις για την εργατικότητα, το ήθος και την αγάπη σας, να επιλύσετε προβλήματα των συμπολιτών μας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το 2021. Θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου υπαλλήλων, που πράγματι, από την πρώτη στιγμή, έδειξαν μία εμπιστοσύνη και μία αγάπη στο πρόσωπό μου κι αυτή η αγάπη και εμπιστοσύνη, είχε αποτέλεσμα μία άψογη συνεργασία προς όφελος όλων των υπαλλήλων. Μ’ αυτές τις σκέψεις, θέλω να σας ευχαριστήσω, να ευχηθώ με τη σειρά μου να έχουμε μία καλή, δημιουργική και γεμάτη υγεία χρονιά και να είμαστε ενωμένοι, να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον. Γιατί με αγάπη, ενότητα, συνεργασία και συναίνεση, πράγματι μπορούμε να βγούμε νικητές. Εύχομαι να ξαναβρούμε την καθημερινότητά μας, τις ανθρώπινες σχέσεις, το χαμόγελο μακριά από τις μάσκες».

Η πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, είπε τα εξής: «Νομίζω ότι τα είπε όλα ο σεβασμιώτατος αγαπητοί συνάδελφοι. Να ευχαριστήσουμε τον πνευματικό μας πατέρα που είναι μαζί μας και ευλόγησε την πίτα. Εγώ κρατάω τις ευχές του. Διεκόπη πολύ άσχημα η καθημερινότητά μας, όμως κι εμείς ως υπάλληλοι, ως άνθρωποι και με τη βοήθεια του Θεού, εδώ κι ένα χρόνο περίπου, γιατί όπως είπατε άρχισε πιο μπροστά στις άλλες χώρες κι εμείς παρακολουθούσαμε τα γεγονότα και νομίζαμε ότι ίσως δεν θα έρθει στην Ελλάδα αυτή η κρίση, η επιδημία που έγινε πανδημία. Είμαστε καθημερινά εδώ, στον αγώνα, στο καθήκον μας, ως θεματοφύλακες του δημοσίου συμφέροντος και βρισκόμαστε πάντα εδώ για τους πολίτες. Εμείς να ευχηθούμε υγεία, αγάπη, προκοπή και ευημερία».

Παρέμβαση, μέσω του διαδικτύου, έκανε η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ζωή Κοσμίδου, η οποία μετέφερε τις ευχές και την εκτίμηση του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου και εξέφρασε την αισιοδοξία και την ελπίδα, ότι πρέπει να προσαρμοστούμε, να προχωρήσουμε και να συνεχίσουμε για τα καλύτερα για τον τόπο μας. Θετικές σκέψεις εξέφρασε και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης, Κωστής Σιμιτσής, επισημαίνοντας ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν καλύτερα, τα μηνύματα που έρχονται είναι αισιόδοξα και ευχήθηκε του χρόνου όλοι μαζί από κοντά να κόψουν τη βασιλόπιτα. «Τυχερή» της κοπής αναδείχθηκε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και το δώρο ήταν μία εικόνα της Παναγίας. Ακολούθησε κλήρωση για τους υπαλλήλους και σε έξι τυχερούς δόθηκαν δώρα εικόνες, βιβλίο, και κρασιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.