ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ: Ποιες εργασίες έγιναν για τους κυκλικούς κόμβους στην Παναγία και την Ποταμιά

0
17

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Κατασκευή κυκλικών κόμβων στις Δημοτικές Κοινότητες Παναγίας και Ποταμιάς νήσου Θάσου», η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν οι ακόλουθες εργασίες: 1) καθαίρεση και απομάκρυνση παλαιών πτερυγότοιχων υφιστάμενου τεχνικού επί της επαρχιακής οδού (στο ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων), 2) διεύρυνση εκσκαφής και επέκταση προαναφερθέντος τεχνικού (κιβωτοειδούς διατομής), για επέκταση του καταστρώματος του δρόμου, καθώς και δημιουργία πεζοδρομίου ανάντη του δρόμου για την εξυπηρέτηση πεζών, 3) εκσκαφή ορύγματος μήκους 350 μέτρων μέσου βάθους περίπου 2,70 και πλάτους 1,30 έως 1,50μ., 4) τοποθέτηση αγωγού διατομής D600 (προκατασκευασμένα στοιχεία από οπλισμένο σκυρόδεμα υψηλής αντοχής) συνολικού μήκους 350 μέτρων, για την απαγωγή των όμβριων υδάτων από την περιοχή παρέμβασης προς το υφιστάμενο ρέμα, 5) κατασκευή 14 φρεατίων επίσκεψης, για τον έλεγχο και την συντήρηση του αγωγού.

Στην παρούσα φάση κατασκευάζονται: 1) η διαμόρφωση των πεζοδρομίων μεταξύ κόμβων Νο1 και Νο2, 2) τα φρεάτια υδροσυλλογής επί της όδευσης του πεζοδρομίου, 3) η μετακίνηση και επανατοποθέτηση των υφιστάμενων φωτιστικών ιστών εντός του καινούργιου πεζοδρομίου. Οι εργασίες προχωρούν με ταχύ ρυθμό, προκειμένου να εξασφαλισθεί η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η προστασία των οδηγών και των πεζών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.