Το περιφερειακό συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα, για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την ελληνική κυβέρνηση: «Το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, εκφράζοντας το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας, τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και αρμονικής συνύπαρξης ανάμεσα στα όμορα κράτη της περιοχής, ως εγγύηση ευημερίας και ανάπτυξης για τους λαούς τους. Βασική προϋπόθεση των ειρηνικών σχέσεων, είναι η αμοιβαία κατανόηση, ο σεβασμός της ιστορίας και το απαραβίαστο των συνόρων κάθε χώρας. Με αυτό ως δεδομένο, καλεί την ελληνική κυβέρνηση, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. ώστε:

η Π.Γ.Δ.Μ. να απαλείψει από το Σύνταγμα, από τα επίσημα έγγραφα και από οπουδήποτε αλλού κάθε αναφορά, άμεση, ή έμμεση, αλυτρωτικού χαρακτήρα κατά της Ελλάδας, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ως προϋπόθεση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας

και στη συνέχεια, να επιτευχθεί η καθιέρωση μιας κοινά αποδεκτής ονομασίας για την Π.Γ.Δ.Μ., για κάθε χρήση, η οποία θα απέχει σαφώς από αλυτρωτισμούς και την παραχάραξη της ιστορίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η λέξη Μακεδονία δεν μπορεί να περιλαμβάνεται στην ονομασία της γειτονικής χώρας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.