Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), Μάριο Τσάκα, πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το έργο κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο χρηματοδοτείται με 29,6 εκατομμύρια ευρώ από το Ε.Σ.Π.Α.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, ο Μ. Τσάκας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για την εξέλιξη του έργου, επισημαίνοντας ότι ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τη Δράμα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την Καβάλα και την Ορεστιάδα. Και ότι, οι πρώτες συνδέσεις θα πραγματοποιηθούν ακόμα και μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021.

Η ΔΕΔΑ ετοιμάζει μελέτη

για μονάδες βιομεθανίου

Άλλο θέμα στην ατζέντα της συνάντησης ήταν, η δυνατότητα κατασκευής ενός αγωγού φυσικού αερίου κατά μήκος του κάθετου άξονα του Έβρου, από την περιοχή των Κήπων μέχρι την Ορεστιάδα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο το Σουφλί, το Διδυμότειχο και οι βιομηχανίες που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή. Συζητήθηκε, επίσης, ο σχεδιασμός της επόμενης φάσης του έργου, δηλαδή η επέκταση του δικτύου και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Για τα δύο αυτά θέματα, ο Χρ. Μέτιος ζήτησε την εκπόνηση των σχετικών μελετών.

Τέλος, ο Μ. Τσάκας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για τις μελέτες που εκπονεί η ΔΕΔΑ, για την εγκατάσταση μονάδων βιομεθανίου σε διάφορα μέρη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με στόχο να εμπλουτιστεί το δίκτυο φυσικού αερίου με «πράσινη» ενέργεια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από την πλευρά της ΔΕΔΑ, ο συντονιστής διευθυντής επιχειρησιακής ανάπτυξης και στρατηγικού σχεδιασμού, Κωνσταντίνος Διονυσόπουλος, ο συντονιστής διευθυντής τεχνικών δραστηριοτήτων, Αυγουστίνος Σγουράκης και από την πλευρά της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., η εκτελεστική γραμματέας, Ζωή Κοσμίδου και ο γενικός διευθυντής αναπτυξιακού προγραμματισμού, Τάσος Παράσχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.